Plăcintă cu pâine învechită

Ingrediente

  • 400 g pâine
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • ½ ceașcă ulei
  • 1 lingură de unt
  • 100 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 5 linguri de iaurt gras
  • 2 linguri de cașcaval ras
  • 100 g brânză
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ½ linguriță de paprika dulce
  • 100 g cârnat
  • 1 lingură de parmezan

Mod de preparare

Tăiați pâinea veche în cuburi și puneți-o într-un vas termorezistent uns cu ulei. Tăiați 100 g de cârnat (puteți să puneți mai mult dacă doriți) și amestecați-l cu cuburile de pâine. Într-un castron mai adânc, bateți ouăle cu cașcavalul, brânza, laptele, smântâna, iaurtul, untul topit, uleiul și adăugați praful de copt. Amestecul ar trebui să fie de consistența unor clătite. Turnați amestecul pregătit peste pâinea tăiată și nivelați ușor pentru ca pâinea să absoarbă amestecul. Presărați cașcaval ras deasupra. Apoi, preîncălziți cuptorul la 200 de grade pentru a permite pâinii să se înmoaie. Când cuptorul este încins, puneți plăcinta în cuptor și coaceți-o timp de aproximativ 25 de minute.

Pizza cu pâine învechită

Ingrediente

  • 500 g pâine
  • 5 linguri de ketchup
  • 1 ceașcă de smântână
  • 1 ceașcă de iaurt
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 200 g șuncă
  • ½ ceașcă de cașcaval ras
  • 100 g cârnat

Mod de preparare

Rupeți pâinea în bucăți mai mici cu mâinile și turnați peste ea iaurtul pe care l-ați amestecat în prealabil cu smântâna acră. Dacă doriți, puteți înlocui iaurtul cu kefir. Lăsați-o să stea puțin, aproximativ 10 minute. În acest timp, tăiați șunca și cârnăciorii, iar cașcavalul îl radeți. Amestecați toate ingredientele cu pâinea și transferați-le într-o tavă pe care ați uns-o în prealabil cu unt. Apăsați bine cu mâinile, turnați ketchup peste și presărați oregano și busuioc, după gust. Puneți în cuptor și coaceți la 250 de grade Celsius timp de 20 de minute. Scoateți din cuptor și serviți cald ca mic dejun sau cină.

Plăcintă spaniolă cu pâine învechită

Ingrediente

  • 500 g pâine
  • 4 ouă
  • 4 linguri de ajvar
  • 3 linguri de smântână
  • 2 castraveți murați tocați fin
  • 100 g cârnat
  • 1 lingură de pătrunjel tocat proaspăt
  • 1 mână de porumb dulce
  • Sare
  • Piper
  • Parmezan

Mod de preparare

Tăiați pâinea veche în cuburi și puneți-o într-un vas termorezistent uns cu ulei. Tăiați 100 g de cârnat, dar puteți să puneți mai mult dacă doriți, și amestecați-l cu cuburile de pâine. Stoarceți castraveții murați pentru a elimina excesul de apă și tăiați-i mărunt. Fierbeţi porumbul dulce în apă sărată, apoi să se răcească. Într-un alt castron, bateți ouăle și apoi adăugați smântâna. Combinați totul cu pâinea, adăugați ajvarul și condimentele, amestecați și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ jumătate de oră. Scoateți din cuptor și serviți cald.

Sursa foto: shutterstock.com

Vezi şi alte idei de rețete cu pâine uscată!

Urmărește-ne pe Google News