Salata orientală poate fi un fel de mâncare de sine stătător ori poate fi un preparat servit drept garnitură lângă un fel principal. Este un preparat ușor de gătit și, din fericire, poate fi completat cu o mulțime de ingrediente diferite, fără să îi influențeze gustul. Iată cum faci cea mai bună salată orientală. Rețete pe care să le încerci oricând!

Rețetă salată orientală de vară

Ingrediente salată orientală de vară:

  • 4-5 cartofi noi, fierţi în coajă şi tăiaţi cubuleţe:
  • 2 roşii – tăiate cubuleţe;
  • 2 castraveţi – tăiaţi cubuleţe;
  • 2 ouă fierte, tari;
  • 200 g măsline negre;
  • o ceapă mică;
  • sare, piper negru măcinat, oregano;
  • oţet;
  • 1 lingură cu muştar;
  • ulei de măsline

Cum se face salata orientală de vară

Se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se lasă la răcit şi se tăie în cubuleţe, iar ceapa se taie julien. . Toate ingredientele se taie cubulețe, se presară sare și se amestecă. Într-un bol, se prepară sosul de muştar, cu oţet şi ulei de măslin, sare și piper. Se toarnă sosul peste ingrediente şi se amestecă bine. Salata orientală de vară se serveşte rece.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Înainte de a te apuca de gătit, află cum se fierb ouale și cât timp trebuie să le lași pentru a ieși așa cum trebuie pentru rețeta ta.

Vezi cum se gatesc legumele in apa!

Rețetă salată orientală cu maioneză

Ingrediente salată orientală cu maioneză

  • 1,5 kg cartofi (fierţi în coajă, apoi decojiţi);
  • 6 ouă;
  • 250 g de măsline feliate;
  • 2 cepe mici;
  • un borcan cu castraveciori muraţi (sau gogoşari muraţi);
  • maioneză, sare, piper.

Mod de preparare salată orientală cu maioneză

Se fierb ouăle și cartofii. Ulterior, ouăle și cartofii se taie în cubulețe, se toacă ceapa și totul se pune într-un vas mare. Se adaugă în vas și castraveții murați și măslinele, dar înainte totul trebuie tocat mărunt. Maioneza se amestecă cu sare și piper și se adaugă peste celelalte ingrediente. Înainte de a servi, salata orientală cu maioneză se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Salată orientală – salată cu cartofi și maioneză

Rețetă salată orientală cu ou

Ingrediente salată orientală cu ou

  • 1 kg și jumătate de cartofi
  • 5 ouă fierte
  • 300 gr măsline
  • 2 cepe roșii și o legătura de ceapă verde
  • 2 gogoșari la oțet
  • ulei
  • zeamă de lămâie
  • sare dupa gust

Cum se face salata orientală cu ou

Spălați cartofii și lăsați-i la fiert în coajă. După ce au fiert, îi scurgeți din apă și îi decojiți.

Într-un bol, amestecați ouăle (fierte și tăiate în bucăți potrivite) cu restul ingredientelor: gogoșarii tăiați fâșii, măslinele, cartofii tăiați cubulețe, ceapa tocată, ulei, zeamă de lămâie.

La final, puneți sare după gust.

Sursa: bucataras.ro

Rețetă salată orientală simplă

Ingrediente salată orientală simplă

  • 500 g cartofi (fierți în coajă);
  • o roşie mare;
  • castraveţi;
  • 2 ardei, unul roşu şi unul verde;
  • 100 g măsline;
  • 1 ceapă roşie;
  • 2 ouă;
  • 40 g muştar;
  • pătrunjel sau leuştean proaspăt;
  • 200 g ulei;
  • sare, piper.

Mod de preparare salată orientală simplă

Roşia, castraveții, ceapa, ardeii şi măslinele se tăie mărunt, la fel şi cartofi după ce au fiert și s-au răcit puțin. Pentru maioneză, un ou se fierbe şi altul se separă de albuş, în combinaţie cu muştarul şi uleiul. Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se adaugă și sosul de maionză făcut și se pune salata la rece pentru 30 de minute.

Rețetă salată orientală rapidă

Ingrediente salată orientală rapidă

  • 1 kg cartofi (fierți în coajă);
  • 3 ouă;
  • 1 ceapă roşie;
  • 2 fire ceapă verde;
  • o mână măsline;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1 ardei gras galben;
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • sare, piper.

Cum se face salata orientală rapidă

După ce cartofii au fiert, se pun sub un jet de apă rece pentru a-i putea curăţa mai uşor de coajă. Separat se fierb ouăle. La fel ca şi cartofii, după ce au fiert, ouăle se scurg de apă, se ţin sub jet rece de apă şi apoi se curăţă de coajă. Cartofii se taie cubuleţe mai mari, apoi ouăle, ardeiul gras în fâşii, ceapa roşie şi ceapa verde. Se adaugă măslinele și se amestecă. Se toarnă ulei de măsline și zeama de lămâie, dar și sare și piper.

Rețetă salată orientală de post

Ingrediente salată orientală de post

  • 400 g de carofi
  • 2-3 ardei: roşu, galben, verde
  • 150 g de măsline
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 cepe roşii
  • 2-3 castraveţi muraţi
  • sare, piper
  • ulei de măsline, 1 lămâie

Cum se face salata orientală de post

După ce s-au fiert, cartofii se taie în cubulețe. Separat se tăie ardeii, ceapa roşie, ceapa verde și castraveţii muraţi. Se face un dressing din ulei de măsline șo zeamă de la o lămâie și se amestecă totul cu legumele. Opțional, se poate adauga cimbru sau alte condimente.

Rețetă salată orientală cu murături

Ingrediente salată orientală cu murături

  • 10 cartofi medii;
  • 150 g măsline negre;
  • 2 cepe;
  • maioneză;
  • 2 ouă;
  • 1 borcan castraveţi;
  • 1 borcan gogoşari;
  • 2 morcovi.

Mod de preparare salată orientală cu murături

Cartofii fierți se taie cubulețe, după ce s-au răcit. Peste ei se adaugă ceapă tăiată, măslinele, castraveţii şi gogoşarii murați, tăiaţi cubuleţe mici şi morcovii raşi pe răzătoare. Se amestecă toate ingredientele și se adaugă sare și piper după gust.

Salată orientală cu murături și maioneză

Rețetă salată orientală dietetică

Ingrediente salată orientală dietetică

  • 5 cartofi (care se fierb);
  • 2 cepe;
  • 4 ouă;
  • 2-3 linguri cu iaurt;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • 2 linguri cu muştar;
  • 30 ml ulei (de măsline);
  • câteva măsline negre şi verzi;
  • 1 peperoni roşu (în oţet);
  • 3/4 gogoşar acru;
  • 1 fir de pătrunjel;
  • sare, piper.

Mod de preparare salată orientală dietetică

Cartofii fierți se taie cubulețe, în timp ce unul se păstrează pentru maioneză. Seaparat, se fierb ouăle și apoi se taie, tot cubulețe. Ceapa se taie felii subțiri și se presară cu sare. Se toacă gogoșarul și peperoni. Măslinele se taie și ele mărunt, iar câteva se păstrează pentru decor. Într-un blender se pun cartoful zdrobit, zeama de lămâie, muștar, sare, gălbenușul și uleiul. Se amestecă 15 secunde, până se leagă bine, se adaugă iaurtul și se mai amestecă puțin. Această maioneză se adaugă peste celelalte ingrediente într-un castron și se amestecă foarte bine. Pentru decor, se adaugă măsline, verdeață și felii de ou.

Rețetă salată orientală cu ton și ouă de prepeliță

Ingrediente salată orientală cu ton și ouă de prepeliță

  • conservă de ton bucăți, în ulei
  • oua de prepelita
  • cartofi
  • castraveti murati
  • măsline negre
  • salată verde

Mod de preparare salată orientală cu ton și ouă de prepeliță

Cartofii se fierb în coajă. Separat fierbeți și ouăle de prepeliță, într-un vas cu apă în care puneți un praf de sare grunjoasă și câteva picături de oțet.

Tăiați ceapa rondele, castraveții în felii subțiri, cartofii cuburi, iar ouăle de prepeliță în jumătate.

Amestecați toate ingredientele cu bucățile de ton din conservă, măslinele și salata verde.

Sursa: despremancare.ro

Rețetă salată orientală cu macro

Ingrediente salată orientală cu macrou

  • 5 cartofi;
  • 150 g măsline;
  • 4 ouă;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 200 g macrou;
  • 2 ouă pentru maioneză;
  • ulei;
  • muştar;
  • zeamă de la o lămâie.

Cum se face salata orientală cu macrou

Se fierb cartofii curăţaţi de coajă, apoi se tăie în bucăţi mari. Ouăle se fierb tari şi se tăie rondele. Ceapa se tăie mărunt sau fiecare după preferinţă. Macroul se pune pai. Se face maioneză dintr-un gălbenuş fiert şi unul crud, ulei, muştar şi zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredintele într-un bol.

Rețetă salată orientală cu fasole verde

Ingrediente salată orientală cu fasole

  • 400 g fasole verde;
  • 2 cartofi mari;
  • 1 ceapă sau 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 salată verde, măsline, busuioc (opţional);
  • sare, piper;
  • ulei măsline;
  • zeamă de la 1 lămâie

Mod de preparare salată orientală cu fasole

Se fierb cartofii şi fasolea verde, se tăie şi se pun într-un bol mare. Se adaugă ceapa tocată mărunt, salata verde, măslinele, apoi uleiul de măsline, sarea,  piperul şi se stoarce lămâie deasupra.

Rețetă salată orientală de iarnă

Ingrediente salată orientală de iarnă

  • 200 g cartofi fierţi;
  • 300 g legume fierte (conopidă, ţelină, morcov, mazăre verde, fasole verde sau uscată);
  • 2 ouă fierte, tari;
  • 1-2 cepe;
  • 2-3 andive;
  • 15-20 măsline;
  • 6 linguri cu vinegretă;
  • sare, piper.

Mod de preparare salată orientală de iarnă

După ce au fiert, cartofii, ţelina, morcovii, ouăle se tăie rondele peste care se adaugă ceapa și pătrunjelul. Se pun într-o salatieră, se adaugă conopida desfăcută în bucheţele mici, mazărea, fasolea verde tăiată în bucăţele (toate fierte înainte) şi măslinele, apoi se sărează, se piperează şi se amestecă uşor cu vinegretă. Se decorează cu andive tăiate pe lungime.

Ce rețete de salată orientală ai încercat ori ce alte rețete de salată mai știi? Împărtășește-le cu noi!

Rețetă salată orientală cu mazăre

Ingrediente salată orientală cu mazăre

  • 1/2 conservă mazăre
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 2 roşii
  • 100 ml ulei
  • o lămâie
  • sare, piper

Cum se face salata orientală cu mazăre

Se spală cartofii şi se fierb. Se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.  Se fierbe un ou tare. Cu gălbenuşul lui şi cu gălbenuşul oului crud se prepară o maioneză, amestecând cu uleiul şi stropind cu suc de lămâie.  Se pun peste cartofi ceapa tăiată julien, mazărea, maioneza, albuşul fiert tăiat bucăţele, se sărează şi piperează. Se dă la rece şi se serveşte cu roşii tăiate alături, pe farfurie.

Cum alegi cartofii pentru salata orientală

În funcție de preparatul pe care vrei să-l gătești, există diferite tipuri de cartofi pe care îi poți folosi. De exemplu, nu poți folosi același tip de cartofi pentru piure, cartofi prajiți sau pentru salate.

Pentru salata orientală, cei mai bun cartofi sunt cei noi și mici sau cartofii în coajă roșie.

Vezi cum alegi cartofii pentru alte preparate.

Cum faci maioneza de casă pentru salata orientală

Pentru a aduce mai multă savoare preparatului, poți înlocui maioneza din comerț cu maioneza de casa. Este foarte ușor și rapid de făcut!

Pentru cea mai rapidă și bună maioneză de casă, ai nevoie de ulei, gălbenuș și lămâie sau oțet și sare/piper.

În zilele noastre se adaugă muștar, care, pe lângă gust, are lecitină care ajută la formarea și stabilizarea emulsiei.

Ca preparare, peste gălbenuș se adaugă treptat, în fir subțire uleiul, frecând/amestecând încontinuu cu un tel sau cu un mixer. După ce se adaugă uleiul și se formează crema maionezei, se adaugă lămâie după gust, muștar și sare.

În unele variante, uleiul se adaugă peste cantități egale de gălbenuș fiert și gălbenuș crud și o linguriță de muștar. Maioneza prinde volum de la ulei, însă dacă vrei o cantitate mare de maioneză este bine să dublezi și cantitatea de gălbenuș.

Sursă foto: www.123rf.com

Încercați și cea mai bună salata de cartofi din lume

Vezi câteva rețete de salate pe care să le ai tot timpul la îndemână

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News