Îți prezentăm cele mai bune, simple și rapide rețete de paste din diverse combinații de ingrediente, numai bune de încercat atunci când stai acasă și trebuie să pregătești prânzul ori masa de seară. Iată ce ai de făcut!
Cuprins:
Spaghete cu sos de roșii
Ingrediente:
- sare
- 5 lingurite ulei de măsline
- 100 g parmezan tăiat bucăţi
- 1 crenguta busuioc
- 3 cepe
- 6 roşii
- 500 g spaghete
- piper
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se scufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă în continuare la foc mic, încă 30 de minute, până ce sosul începe să scadă.
Între timp, se fierb spaghetele în apă cu puţină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg şi se pun peste sosul de roşii şi se amestecă bine. Se scot apoi pe farfurie şi se ornează cu bucăţi de parmezan şi frunzuliţe de busuioc.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste cu carne tocată din conservă
Ingrediente:
- 1 pungă paste fusilli
- 250 g carne tocată
- 1 lingura ulei
- 250 ml suc de roşii
- 1 lingura caşcaval
- Sare
Mod de preparare:
Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface ușor cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute.
Între timp, pastele se fierb 10 minute în apă cu sare şi se scurg foarte bine. Într-un vas de cuptor se pun pastele şi carnea, se toarnă sucul de roşii deasupra şi se amestecă bine. Se presară caşcavalul şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste Arrabiata – rețete simple cu paste
Ingrediente:
- 450 g paste
- 430 g sos de roșii
- 6 căței de usturoi pisați
- 1 linguriță fulgi de ardei iute
- 1 și 1/2 linguriță ulei de măsline
- o mână de pătrunjel proaspăt tocat
- sare și piper după gust
- Opțional : parmezan ras deasupra
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert. Încinge uleiul într-o tigaie. Adaugă usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și lasă la sotat până se rumenește ușor usturoiul (2-3 minute). Toarnă sosul de roșii cu jumătate de cană de apă. Amestecă, micșorează focul și lasă la făcut 10 minute.
Scurge pastele când sunt gata. Adaugă pătrunjelul peste sos și toarnă apoi totul peste paste. Presară pătrunjel deasupra, dacă vrei, înainte de servire.
Rețeta de bază este una considerată picantă, dar poți decide tu intensitatea condimentelor folosite.
Spaghete Carbonara – rețeta autentică
Ingrediente:
- 200 g spaghete
- 120 g pancetta (șuncă)
- 2 ouă
- 1 gălbenuș de ou
- 150 g parmezan ras
- 60 ml vin alb sec
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, scurge-le bine. În timp ce apa de la paste dă în clocot, taie fâșii mici pancetta și dă-le la călit într-o tigaie mare, la foc mic, cam 10 minute, până devine ușor crocantă.
Într-un bol mic, bate ouăle cu gălbenușul, asezonează cu piper și adaugă jumătate din cantitatea de parmezan. Când pancetta s-a rumenit, adaugă vinul în tigaie. Amestecă-l bine cu sosul rămas de la carne. Dă tigaia de pe foc. Adaugă spaghetele făcute în tigaie și amestecă bine. Toarnă ouăle bătute în tigaie și continuă să amesteci în același timp. Căldura de la spaghetele fierbinți și tigaia încinsă vor ajuta la gătitul ouălor. Presară pătrunjel peste și servește cu restul de parmezan.
Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste gratinate la cuptor din 4 ingrediente
Ingrediente:
- paste
- telemea
- ouă
- parmezan
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, rade telemeaua și parmezanul, separat. Bate ouăle într-un bol mic, asezonează cu sare și piper după gust. (Dacă vrei, poți să mai adaugi și alte condimente). Combină cu telemeaua.
Când au fiert pastele, scurge-le de apă. Combină-le cu ouăle bătute cu brânză, pune-le într-o caserolă care nu lipește. Presară parmezan ras deasupra și dă la cuptor preîncălzit 20 de minute.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste cu dovlecei și usturoi
Ingrediente:
- 3 lingurite ulei de măsline
- 4 dovlecei
- 4 căței de usturoi
- 1 pungă paste (de care doriți)
- sare și piper după gust
- parmezan din belșug
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute.
Amestecați ocazional până când dovleceii se înmoaie și usturoiul capătă o culoare aurie. Cam pe la jumătatatea timpului de preparare, potriviți gustul de sare.
Între timp, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și treceți-le prin apă rece. Puneți pastele în tigaie peste dovlecei, la foc mic. Adăugați parmezanul proaspăt ras și amestecați ușor pastele pentru a-l încorpora. Adăugați sare și piper după gust, dacă mai este nevoie.
- Cum faci paste de casa – invata secretele italienilor!
Paste cu ciuperci din conservă
Ingrediente:
- 1 legătură ceapă verde
- 2 legături pătrunjel
- piper
- sare grunjoasă
- 1 lingură făină
- 300 ml lapte
- 500 g ciuperci
- 400 g paste
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun pastele să fiarbă. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Separat, se curăță ciupercile şi se spală bine în câteva ape. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele subțiri. Se călesc în uleiul de măsline și se adaugă ciupercile.
După ce s-au călit, se pun făina și laptele fierbinte. Se amestecă ușor să nu se formeze cocoloașe și, la final, se adaugă pătrunjelul. Se potrivesc cu sare și piper. Sosul de ciuperci se servește cu paste și pătrunjel.
Paste cu ton din conservă
Ingrediente:
- 400 g paste fusilli
- o conservă ton în suc propriu
- 100 g măsline verzi
- 200 g porumb fiert (conserva)
- 100 ml sos de roșii
- 1 lingură pastă de tomate
- ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe pastele cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le de apă, adaugă uleiul de măsline și sosul de roșii, urmat de pastă de tomate. Ține paștele la foc pentru 1-2 minute și întoarce paștele continuu. Combină apoi paștele cu cimbru, sare și piper, după gust. Adaugă tonul tăiat mărunt, măslinele verzi feliate și porumbul fiert. Amestecă bine și servește salată de paște cu ton rece.
Sursă rețetă: Retetepractice.ro
Salată de paste cu legume
Ingrediente:
- 200 g paste în formă de spirale
- sare şi piper
- 3-4 roşii mici
- 200 g şuncă
- 2-3 cepe verzi
- 1 ardei roşu
- 1 ardei galben
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 100 g mazăre verde (sau din conservă)
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert într-o oală cu apă fiartă, cu sare şi puţin ulei şi se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se scot din apa clocotită şi se ţin aproape 10 minute în apă rece ca să nu se lipească. Legumele se spală bine cu apă rece. Apoi se curăţă de coajă sau de sâmburi şi se taie în cubuleţe destul de mici (sau ce formă doriţi) şi se amestecă cu pastele care au fost scoase între timp din apa rece.
Şunca se taie cubuleţe şi se adaugă şi ea peste celelalte paste. Salata se condimentează cu ulei de măsline, cu sare atât cât consideraţi că este nevoie, cu puţin piper alb sau roşu şi cu o picătură de oţet balsamic. Oţetul îi dă salatei o aromă deosebită şi un gust unic. Se serveşte ca aperitiv sau garnitură la o friptură de vită la cuptor sau la o friptură de pui, cu busuioc verde tocat mai mare de data aceasta.
Sursă rețetă: Retete.unica.ro
Paste cu pui
Ingrediente:
- 300 g paste
- 500 g piept de pui
- 1 ceapă sau o legătură de ceapă verde
- 2-3 linguri ulei
- 300 căţei de usturoi
- 500 g roşii
- 1 linguriță pastă de roşii
- sare
- piper
- 1/2 linguritță oregano
- 50 g unt
- 1 lingura pesmet
- 100 g brânză
Mod de preparare:
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Pieptul de pui se spală, se taie cubuleţe şi se prăjeş te într-o tigaie încinsă. Se adaugă ceapa tocată mărunt, se căleşte uşor şi se stinge cu jumătate de pahar cu apă.
Se lasă să fiarbă înăbuşit până scade tot sosul, apoi se adaugă roşiile decojite, tocate mărunt şi pasta de roşii. Se condimentează după gust cu sare, piper, usturoi şi oregano.Se unge un vas termorezistent cu unt şi se tapetează cu pesmet.
Se pun pastele fierte, apoi se adaugă câteva cubuleţe de unt şi sosul de roşii cu pui. Deasupra se rade brânza şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.
10 Dintre cele mai gustoase rețete simple cu paste pe care le poți încerca în orice moment al zilei.
Încearcă și paste cu rosii cherry si branza feta – reteta delicioasa care s-a viralizat pe TikTok