Cuprins:
Deşi, la prima vedere, tortul de ciocolată pare o prăjitură complicată, la care se încumetă mai degrabă gospodinele cu experienţă, în realitate lucrurile stau altfel. Cu puţină răbdare şi ingredientele potrivite, rezultatul va fi, cu siguranţă, delicios. Iată 10 reţete tort de ciocolată pe care le poţi încerca atunci când vrei să-şi impresionezi apropiaţii.
Reţetă tort de ciocolată cu banane
Ingrediente tort de ciocolată cu banane:
- 4 ouă,
- 4 linguri de zahăr,
- 3 linguri de făină,
- 1 lingură de cacao,
- o jumătate de baton de vanilie.
Ingrediente pentru cremă:
- 250 g de frișcă,
- 100 g de ciocolată neagră,
- 2 ouă,
- 4 linguri de zahăr,
- 2 linguri de amidon,
- 350 ml de lapte,
- 10 g de gelatină,
- trei sau patru banane.
Mod de preparare tort de ciocolată cu banane:
Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul până când se deschid la culoare. Se încorporează albușurile peste gălbenușuri, cu mișcări ușoare şi se adaugă o jumătate de baton de vanilie. Peste această compoziţie se toarnă făina cernută împreună cu o lingură de cacao. Toată compoziţia se toarnă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt si se coace la cuptor timp de 20 de minute. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pentru cremă: Se amestecă cele două ouă cu zahărul. Se adaugă și amidonul și apoi se subțiază compoziția cu laptele călduț. Se pune amestecul pe foc mic și se amestecă mereu până se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata neagră şi se amestecă până când se topește. La final se adaugă și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească şi, pentru a evita întărirea cremei, se acoperă vasul cu un prosop. După ce s-a răcit crema de ciocolată se încorporează frișca cu mișcări ușoare.
Se pun apoi bananele, stropite cu suc de lămâie, pe blatul de tort, iar deasupra se toarnă crema de ciocolată. Pentru ornare, se opreşte puţină cremă sau se poate prepara o glazură din ciocolată din ciocolată, unt şi lapte. Se ornează tortul după preferinţe şi se pune un frigider câteva ore.
Sursă: alinaavram.ro.
Vezi si cum faci cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 6Reţetă tort de ciocolată cu nuci
Ingrediente tort de ciocolată cu nuci:
- 10 ouă,
- 10 linguri de zahăr,
- 200 g nucă măcinată,
- 4 linguri făină,
- un praf sare,
- un plic zahăr vanilat
Ingredientre pentru cremă:
- 350 g unt,
- 250 g zahăr,
- 6 gălbenușuri,
- 200 ml lapte,
- o linguriță extract de vanilie,
- 6 linguri cacao,
- o ciocolată cu lapte,
- 3 linguri rom natural
Ingrediente pentru sirop:
- 200 g zahăr,
- coaja de la 1-2 lămâi,
- 300 ml apă,
- miez de nucă coaptă pentru ornat
Mod de preparare tort de ciocolată cu nuci:
Se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și se adaugă zahărul și vanilia. Se toarnă laptele cald și se fierbe la foc mediu. Când a început să se umfle și să capete consistență, se ia de pe foc.
Pentru prepararea blatului – se freacă gălbenușurile cu un praf de sare și se bat albușurile spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, nuca măcinată și făina cernută. Se încorporează ușor și se toarnă în forma de tort. Se coace la 120°C. Se freacă apoi untul, se amestecă cu crema de ou, se adaugă romul, vanilia, cacaua și ciocolata topită și răcită. Se pregătește siropul şi se răcește. Se însiropează blatul, se umple şi se îmbracă cu crema de ciocolată și se ornează cu jumătăţi de nucă și nucă de cocos.
Sursa: libertateapentrufemei.ro
Reţetă tort de ciocolată cu pere
Ingrediente blat:
- 2 ouă,
- 125 g zahăr,
- 100 ml lapte,
- 100 ml ulei,
- 150 g făină,
- 2 linguri cacao,
- 1/2 pachet praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 700-800 g pere,
- 300 ml vin alb,
- 3-4 linguri zahăr,
- 1 pachet zahăr vanilat,
- 2 pachete jeleu de fructe,
- 600 ml frişcă,
- 6 linguri cacao,
- 2 linguri ciocolată rasă.
Mod de preparare tort de ciocolata cu pere:
Se bat ouăle cu zahărul şi se adaugă laptele treptat, până când se obţine o cremă densă. Se adăugă uleiul câte puţin, apoi făina amestecată cu cacaua şi praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit timp de 45 de minute.
Pentru umplutură se taie perele în jumătăţi şi se curăţă de coajă şi de sâmburi. Se fierb un sfert de oră în vinul în care s-au adăugat 3-4 linguri de zahăr şi zahăr vanilat. Se scot perele din vin şi se lasă să se răcească, apoi se taie în felii subţiri.
Blatul copt se stropeşte cu câteva linguri din siropul în care au fiert perele, apoi se pun pe el feliile de pere. Deasupra se toarnă jeleul de fructe, care se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, folosind în loc de apă sau lapte siropul în care au fiert perele. Se lasă deoparte 10-15 minute până când se răceşte şi se întăreşte jeleul de fructe. Deasupra se pune frişca bătută cu 6 linguri cacao şi se ornează cu ciocolată rasă. Se păstrează la rece minim 2 ore, după care se poate servi.
Sursă: retete.unica.ro.
Reţetă tort de ciocolată în formă de inimă, cu cremă roşie
Ingrediente blat:
- 7 ouă,
- 210 g zahăr,
- 180 g făină,
- 30 g cacao;
Ingrediente sirop:
- 300 ml apă,
- 6 linguri de zahăr,
- o fiolă esenţă de vanilie;
Ingrediente cremă:
- 400 g unt,
- 100 ml lapte,
- 30 ml suc de lămâie,
- 110 g cacao,
- 350 g zahăr,
- 4 ouă;
Pentru ornare: o cutie de frişcă lichidă, o sfeclă roşie, inimioare de zahăr
Mod de preparare blat – se mixează ouăle întregi cu zahărul până când îşi măresc volumul şi se deschid la culoare, după care se adugă făina amestecată cu cacaua şi se amestecă. Se pune într-o formă rotundă cu diametrul de 26 cm şi se coace în cuptor până se desprinde de pe margini. Se scoate şi se lasă să se răcească.
Mod de preparare cremă: se amestecă zahărul cu laptele, praful de cacao şi ouăle şi se pune la fiert până se îngroaşă. După ce s-a răcit se adaugă untul, esenţa de rom, zeama de lămâie şi se amestecă bine.
Apoi, se taie blatul rece în trei foi, sub formă de inimă. Se însiropează prima foaie cu un sirop din apă şi zahăr topit pe foc şi se adaugă jumătate din cremă. Apoi se adaugă a doua foaie, se însiropează şi se adaugă restul de cremă, după care se pune ultima foaie, însiropată şi ea, peste care se adaugă un strat de frişcă. Se ornează tortul cu crema roz (se obţine din frişca amestecată cu 3-5 linguri suc natural de sfeclă roşie), iar formele de trandafiri se pot face cu ajutorul unui posh.
Tort de ciocolată fără făină, după reţeta lui Jamie Oliver
Ingrediente tort de ciocolată fără făină:
- 200 g unt nesărat,
- 200 g ciocolată neagră,
- o lingură de cafea tare,
- 6 ouă mari,
- 250 g zahăr pudră,
- 70 g cacao.
Mod de preparare tort de ciocolată fără făină.
Ciocolata şi se amestecă cu untul şi topesc împreună la bain-marie, la foc scăzut, până când se transformă într-o cremă fină, lucioasă. Când aţi obţinut această textură, luaţi amestecul de pe foc şi adaugaţi cafeaua. Lăsaţi să se răcească.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile până când se obogenizează, iar gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până când culoarea galbenă se diminuează. Se adaugă pudra de cacao şi un vârf de sare, se amestecă uşor şi se lasă să se odihnească.
Apoi se adaugă şi mixul de ciocolată şi albuşurile, amestecând cu grijă. Toată această compoziţie de pune în cuptorul preîncălzit, într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu foaie de copt. Se lasă la copt până când trece „testul scobitorii”. După coacere, blatul se lasă să se răcească complet şi se serveşte apoi cu fructele preferate.
Sursă reţetă şi foto: jamieoliver.com
Reţetă tort de ciocolată fără zahăr şi făină
Ingrediente tort de ciocolată fără zahăr și făină:
- 3 linguri de făină de cocos,
- 3 linguri de cacao,
- două linguri de miere,
- două linguri și jumătate de unt,
- un ou,
- o linguriță de esență de vanilie și
- 3 linguri de lapte de migdale sau de cocos.
Mod de preparare tort de ciocolată fără zahăr și făină
Se pun toate ingredientele într-un bol, se amestecă bine cu o furculiță sau cu mixerul. Când ai obținut o compoziție omogenă, pune-o în cuptorul cu microunde și las-o 2 minute. Odată scoasă din cuptor, trebuie lăsată să se răcească pentru câteva minute, apoi poate fi consumată.
Reţetă tort de ciocolată cu cocos
Ingrediente tort de ciocolată cu cocos
- 4 ouă,
- 600 g ciocolată menaj,
- 180 g lapte – cremă de cocos,
- 320 g făină,
- 1 plic praf de copt,
- o linguriţă rasă de sare,
- 90 g margarină,
- 150 g unt,
- 200 g dulceaţă de mure, 1
- 00 g nucă de cocos,
- 200 ml sirop concentrat de mentă.
Mod de preparare blat.
Intr-un vas se bat spumă 4 albuşuri cu 180 grame zahăr. Gălbenuşurile se amestecă până se omogenizează, apoi se toarnă peste albuşuri. Se adaugă apoi 250 g faină (amestecată cu un vârf de sare şi cu praful de copt).
Jumătate din ciocolata de menaj (300 g), laptele cremă de cocos, margarina şi esenţa de migdale se amestecă la bain-marine până când se topesc. După ce s-au topit, se toarnă peste compoziţie 250 g faină amestecată cu un vârf de sare si praf de copt, apoi se adaugă în ploaie încă 70 grame făină. Se toarnă compoziţia într-o tavă de tort şi se dă la cuptor pentru 35 minute, la 180 grade.
Mod de preparare cremă:
Se topeşte la bain marine cealaltă porţie de ciocolată de menaj, împreună cu untul şi cu nuca de cocos. După ce s-a copt si răcit blatul, se trece la însiroparea acestuia cu: 200 ml sirop concentrat de mentă şi 120 ml apă.
Pe primele două blaturi însiropate se pun 3 linguri cu gem de mure şi 5 linguri din crema obţinută. Pe ultimul blat însiropat se aşează restul de cremă. Se decorează cu mure proaspete şi se serveşte după ce a stat o ora-două la rece.
Sursă: dulcegarii-culinare.ro
Reţete tort de ciocolată. Reţetă tort de ciocolată cu căpşune
Ingrediente blat tort de ciocolată cu căpșune:
- 6 ouă,
- 150 g zahăr,
- 120 g făină,
- esenţă de rom,
- sare;
Ingrediente cremă:
- 400 g iaurt de căpşuni,
- 250 g brânză de vaci,
- 150 g zahăr pudră,
- 10 g gelatină,
- 10 trufe de ciocolată;
Ingrediente glazură
- două plicuri budincă de căpşuni,
- 750 ml lapte,
- 120 g zahăr,
- 50 g unt;
Mod de preparare: se pregăteşte blatul, mixând albuşurile cu un praf de sare, apoi cu gălbenuşurile, cu făina şi esenţa. Se pune într-o formă cu margini detaşabile, unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 20 de minute. Blatul se lasă să se răcească.
Se prepară şarlota amestecând iaurtul cu brânza, cu zahărul pudră şi, la sfârşit, cu gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. În forma cu margini detaşabile se aşază prima jumătate de blat, se toarnă deasupra crema fină de iaurt, se presară bucăţi mici de trufe, se acoperă cu cealaltă jumătate de blat şi se presează uşor. Deasupra se toarnă budinca fierbinte, omogenizată cu untul. Se dă la frigider câteva ore să se întărească. Se ornează cu jumătăţi de căpşune trase în ciocolată şi cu restul de ciocolată rămasă şi se lasă 30 de minute să se întărească.
Reţetă tort de ciocolată clasic
Ingrediente pentru blat tort de ciocolată clasic:
- 3 ouă,
- 70 g zahăr,
- 91 g făină,
- 10 ml apă,
- 4 ml ulei
Ingrediente cremă:
- 150 gr zahăr,
- 210 g frişcă,
- 270 g ciocolată,
- 20 ml coniac sau rom
Mod de preparare blat: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Din cantitatea de zahăr se amestecă 1/3 cu albuşurile şi 2/3 cu gălbenuşurile şi se bat până se omogenizează. Dupa ce gălbenuşurile încep să se albească, se adaugă apa şi se continuă spumarearea. Zahărul pentru albuşuri se adaugă când acestea sunt spumate şi se continuă amestecarea până ce acesta se dizolvă.
Se adaugă albuşul bătut peste gălbenuşurile spumate, se amestecă lejer, se adaugă făina în ploaie, se adaugă uleiul, se omogenizează. Compoziţia se pune într-o formă de tort rotundă cu diametrul de 16-18 cm, tapetată cu hârtie. Se introduce la cuptor la o temperatură potrivită.După ce s-a răcit, se însiropează cu un sirop obţinut din 220 g zahăr, apă şi rom sau coniac.
Mod de preparare cremă: Zahărul şi frişca se pun la încălzit într-o oală, amestecându-se încontinuu până la topirea zahărului. Se dă jos de pe foc şi se adaugă ciocolata tăiată în bucăţi mici. Se continuă amestecarea până la dizolvarea totală a ciocolatei. Se lasă să se răcească, se adauga coniacul sau romul, amestecându-se uşor.
Pe lateral se poate decora cu blat uscat mărunţit şi alune sau nuci uscate la cuptor şi mărunţite.
Reţetă tort de ciocolată raw-vegan, cu fructe de pădure
Ingrediente blat:
- 130 gr migdale crude,
- 170 gr curmale,
- 1 lingura unt de cacao topit
- 30 gr fulgi cocos,
- 1 lingura cacao
Ingrediente cremă:
- 200 g caju (înmuiate în apă timp de câteva ore),
- 200 ml apă,
- 250g fructe de pădure,
- 150 g miere,
- 40 g unt de cacao
Ingrediente cremă de ciocolată:
- 250 gr caju (înmuiat în apă),
- 200 ml apă,
- 130 gr miere,
- 25 g cacao,
- 25 g pudra de roscove,
- 40 g unt de cacao
Mod de preparare blat: Migdalele, fulgii de cocos şi pudra de caco se pun în robot şi se mărunţesc. Se adauga curmalele şi untul de cacao şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia astfel obţinută se presează bine într-o formă de tort, pe care s-a pus o folie alimentară.
Mod de preparare cremă de fructe de pădure. Se pun în blender cele 200 gr caju şi se acoperă cu apă. Se amestecă până când se obţine o cremă fină. Se adaugă fructele de pădure (dacă folosiţi îngheţate, ele trebuie dezgheţate înainte) şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă mierea şi untul de cacao şi se amestecă bine în blender. Turnam crema peste blat si deasupra se pot adauga fructe intregi.
Mod de preparare cremă de ciocolată. Se pune în blender caju, peste care se adaugă apă. Se amestecă până când se obţine o cremă fină. Se adaugă pudra de cacao, pudra de roşcove şi untul de cacao şi se procesează până la omogenizare. Se adaugă mierea şi se amestecă din nou.
Se amestecă crema de ciocolată cu cea de fructe de pădure şi se pune peste tort. Se pune tortul în frigider şi se lasă timp de câteva ore, apoi se poate servi.
Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!
Sursă reţetă: deliciisanatoase.ro
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!