Drob
Ingrediente: 1,5 kg de organe de miel( rinichi, splină, ficat, plămâni, inimă), 3 legături de usturoi verde, 3 legături de ceapă verde, 3 legături de mărar, 3 legături de pătrunjel, 5 oua crude, 5 ouă fierte, prapur de miel, sare și piper după gust.
Mod de preparare: Organele de miel se curăță de pielițe, se spală bine și apoi se pun la fiert cu puțină sare. Se lasă aproximativ 30 de minute, timp în care se ia spuma din când în când. Se pun la fiert și cinci ouă.
Între timp se taie verdeața mărunt, iar după ce se fierb organele se taie și ele sau se dau prin mașina de tocat . Într-un recipient mare se amestecă organele și verdeața tocate mărunt cu cinci ouă și condimente.
Prapurele se spală bine cu apa rece, se scurge și se intinde în tava unsă cu ulei, astfel încât marginele lui sa depășească marginele tăvii. Se asează jumătate din compoziția drobului de miel în tava, apoi se pun ouăle fierte, după care se acoperă cu restul compoziției. Deasupra se aseaza prapurele. Se unge drobul cu ulei și se pune tava în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit 60 de minute până ce se rumenește.
Trucuri: Dacă nu sunteți iubitor de carne de miel, puteți folosi organe de pui (inima, pipotă, ficat). Procedeul este același.
Dacă doriți un decor amuzant, puteți modela drobul în formă de iepuraș înainte de a-l pune în tavă. Pentru urechi puteți folosi frunze, pentru ochi maioneză și măsline, pentru nas morcov, pentru mustăti spaghete, iar pentru gură albuș de ou sau maioneză.
Ouă umplute
Ingrediente:10 ouă, 1 pate de pui, maioneză, iaurt pătrunjel proaspăt , sare, piper, boia.
Mod de preparare: Se fierb ouăle, se taie în jumătăţi şi se scoate gălbenuşul. Se amestecă gălbenuşurile cu pateul de pui, puţină maioneză, sare, piper, boia şi pătrunjel. Compoziţia rezultată se foloseşte pentru a umple jumătăţile de ouă. Se prepară un sos, amestecând maioneza cu puţin iaurt. Se toarnă sosul pe un platou, după care se aşază ouăle care se mai pot orna cu frunze proaspete de pătrunjel.
Trucuri: În locul maionezei poţi să amesteci un avocado bine copt cu muştar, zeamă de lămâie, sare şi ulei de floarea soarelui presat la rece. Va fi ma ușor de digerat.
Ouăle pot fi întoarse cu albușul în sus și compoziția în jos și ornate în formă de pui .
Pască
Ingrediente pentru aluat: 1 lingură drojdie de bere, 1 kg făină, 8 gălbenușuri, coaja de lamiie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g zahăr, 200 g unt
Pentru umplutură: 1 kg smântană groasă, 3 gălbenușuri, vanilie ,coajă de lamaie, 100 g stafide 300 g zahăr, câteva fructe confiate, sare
Mod de preparare: Se frământă aluatul, care se pune la dospit o oră, apoi se împarte în 2-3 părti egale și se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratițe unse cu unt. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coaja de lămiie, fructele confiate, vanilia și gălbenușurile frecate separat cu smântâna. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul.
Se dă vasul la cuptor și se coace ca orice cozonac. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiței un platou, se răstoarna pasca, apoi, cu grija, se întoarce pe o farfurie.
Truc : Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratiță cu gălbenuș de ou, bătut cu zahăr.
Cozonac
Ingrediente Aluat: 1kg făină, 50gr drojdie proaspătă, 300 gr zahăr , 500ml lapte , 200gr unt topit , 5 ouă , 1 linguriță rasă de sare , arome: coaja rasă de lămaie, coajă rasă de portocală, esența de rom, vanilie, o mâna de stafide
Ingrediente pentru umplutura: 200 gr nucă măcinată, 100 gr zahăr, rom, cacao

Mod de preparare:.
Se cerne făina, se încălzește laptele puțin și se amestecă cu zaharul și vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingură de făină și câteva linguri de lapte căldut, dar nu fierbinte pentru că nu va mai crește cozonacul.Se amestecă puțin și se lasă acoperită la loc cald pentru 15 minute. Peste gălbenusuri se presară puțină sare și zahăr și se lasă câteva minute apoi se freacă împreuna cu răzătura de portocale și lămâie. Se pune intr-un castron mai mare restul de făină, se adaugă în mijloc maiaua, restul de lapte călduț, nu fierbinte, stafidele și galbenusurile frecate și esențele. Se frământă aluatul, câte puțin, cu mâinile încălzite, aducând făina de pe marginile castronului. Pe masura ce se va lega aluatul luăm cu mâna și încorporăm din untul căldut puțin câte puțin. Se frământă aluatul vreo 30 de minute. Se acoperă castronul cu un servet curat de bucătărie și se ține la loc cald și ferit de curent pentru o oră. Dupa ce a crescut frumos și și-a dublat mărimea se modelează aluatul. Se intinde o foaie pe o pelicula fina de ulei. Albușurile rămase se bat spumă și se unge foaia apoi se pune umplutură de cacaoa și nucă. Se rulează, se pune cozonacul în tava tapetată cu hârtie de copt și se mai lasa la crescut încă 40 minute. Se coace la 180 grade circa 40-45 minute..

Trucuri:
Cu zece minute înainte de a fi scoși din cuptor, cozonacii se ung cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte pentru a le da o fata frumoasa și se presară zahăr.
Pentru o reusită a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai puțin laptele) să fie ținute la temperatura camerei de seara până a doua zi.
Friptură de miel la cuptor

Ingrediente:
carne de miel (de preferat pulpă), piper, boia dulce de ardei, ulei, 5-6 căței de usturoi

Mod de preparare
: Se unge carnea de miel cu ulei, se presară sarea și piperul. Se fac 2 sau 3 mici gaurele sub pielea carnii și se introduc 2-3 căței de usturoi, după care se așeză pulpa de miel în tava cuptorului care a fost încins bine înainte.
Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, după care se adauga în tavă câteva linguri de apă. Cu acest sos care va rezulta, din când în când se acoperă carnea, pentru a se rumeni bine. Se întoarce pulpa când pe o parte când pe alta pentru a se rumeni uniform. Daca apa scade, se mai adaugă câte puțin și nu uitați, din când în cand puneti peste carne, sosul din tava, astfel carnea se va fragezi și rumeni foarte frumos.
Dupa aproximativ 1 ora și jumatate, friptura dumneavoastra de miel ar trebui sa fie gata. Se opreste cuptorul și în sosul din tavă se adaugă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, iar apoi se mai adaugă peste carnea de miel câteva linguri din acest sos și se lasa să se patrundă puțin. Usturoiul acesta va definitiva aroma fripturii.

Trucuri :
Pentru a obține o friptură fragedă, stropește carnea cu o lingură de coniac. Carnea cu os la cuptor tinde se face mai repede decât cea fără os, pentru că osul conduce căldura la interior.
În loc de cățeii de usturoi cu care împănați carnea se poate folosi usturoi pisat frecat cu sare, oregano şi piper, compoziţie care se introduce în crestăturile din carne. De asemenea în loc de apă, se poate folosi vin roșu amestecat cu puțină zeamă de lămâie.

Cum puteți face ouă roșii fără vopsea

Pană de curent și haos în toată Spania și Portugalia. Pasagerii sunt evacuați de la metrou și din trenuri, spitalele au activat planul de urgență – Livetext
Recomandări
Pană de curent și haos în toată Spania și Portugalia. Pasagerii sunt evacuați de la metrou și din trenuri, spitalele au activat planul de urgență – Livetext

Dacă vreți ouă roșii fără vopsea ce conține substanțe chimice, puteți prepara în casă o vopsea naturală.
Iată din ce puteți prepara vopseaua naturală:
Pentru culoarea roșie: coajă de ceapă roșie, sfeclă roșie proaspătă
Pentru culoarea verde: Foi de spanac
Pentru galben: coji de portocală sau morcovi
Ingredientele se fierb aproximativ 30 de minute, după care vopseaua obținută se strecoară și se lasă la răcit.
Ouăle albe se vor colora mai bine, dar se pot folosi și ouă mai închise la culoare.
Ouăle fierte în prealabil se pun într-o oală, se adaugă vopseaua naturală, două lingurițe de oțet alb și apoi se lasă la frigider până a doua zi.
 

Istorii electorale

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Se iubește cu un milionar, tânăr și frumos, și a plecat din România fără să se mai uite înapoi! Vedeta noastră trăiește o viață de lux în prezent! "Dumnezeu ne-a binecuvântat". Wow, ce schimbată e!! FOTO
Unica.ro
Se iubește cu un milionar, tânăr și frumos, și a plecat din România fără să se mai uite înapoi! Vedeta noastră trăiește o viață de lux în prezent! "Dumnezeu ne-a binecuvântat". Wow, ce schimbată e!! FOTO
Cum arată soția lui Sebastian Burduja. Stă departe de lumina reflectoarelor, dar acum au apărut mai multe poze cu ea. Ce atrage imediat atenția
Viva.ro
Cum arată soția lui Sebastian Burduja. Stă departe de lumina reflectoarelor, dar acum au apărut mai multe poze cu ea. Ce atrage imediat atenția
Julieta Szönyi a fost înmormântată. Poza din tabloul funerar e tulburătoare. Cine este soțul văduv, împietrit de durere: "Ne-am iubit cu toată puterea sufletului"
Libertateapentrufemei.ro
Julieta Szönyi a fost înmormântată. Poza din tabloul funerar e tulburătoare. Cine este soțul văduv, împietrit de durere: "Ne-am iubit cu toată puterea sufletului"
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
Adevarul.ro
Personalitățile pe care românii le-ar vrea președinte, dar nu sunt pe buletinul de vot. „Clasa politică e imaginea societății”
Gerard Piqué și Clara Chia Marti s-au DESPĂRȚIT! Care e motivul pentru care și-au spus „Adio” după trei ani de relație
Elle.ro
Gerard Piqué și Clara Chia Marti s-au DESPĂRȚIT! Care e motivul pentru care și-au spus „Adio” după trei ani de relație
Mihaela Tatu, anunț surpriză, după ce a fost înlocuită de Mirela Vaida la Antena 1. Vedeta se întoarce pe micile ecrane, dar într-o postură cu totul nouă, cum nu am mai văzut-o până acum. „Am acceptat!”
Unica.ro
Mihaela Tatu, anunț surpriză, după ce a fost înlocuită de Mirela Vaida la Antena 1. Vedeta se întoarce pe micile ecrane, dar într-o postură cu totul nouă, cum nu am mai văzut-o până acum. „Am acceptat!”
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o nouă pistă
Observatornews.ro
Răsturnare de situaţie în cazul bebeluşului răpit de la Maternitatea din Bacău. Poliţiştii iau în calcul o nouă pistă
Horoscop 28 aprilie 2025. Capricornii sunt tentați de ideea de a se implica în tot felul de războaie cu cei apropiați, pentru că sunt învățați cu greul
HOROSCOP
Horoscop 28 aprilie 2025. Capricornii sunt tentați de ideea de a se implica în tot felul de războaie cu cei apropiați, pentru că sunt învățați cu greul

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI