2. Setul curent de analize pe care ar trebui sa le facem fiecare anual este suficient pentru depistarea afectiunilor hepatice?
De regula, da. Transaminazele, bilirubina, gama-glutamil-transpeptidaza sint edificatoare in cea mai mare parte din cazuri in ce priveste debutul unei afectiuni hepatice.

3. Se spune ca celulele ficatului se regenereaza. Este cazul sa luam fără a merge la doctor medicamente pe care le vedem în reclame cu indicatia ca ajuta la regenerarea celulelor ficatului?
Nu exista nici un medicament care sa ajute cu adevarat procesul de regenerare, de aceea recomand multa prudenta in utilizarea medicamentelor carora li se face reclama in acest sens.

4. De curand efectuati interventii chirurgicale complexe in privat la spitalul OncoFort, ce tipuri de operatii ati efectuat?
Pana in prezent am efectuat rezectii de colon si rect, gastrectomii totale, rezectii hepatice , operatii pentru cancer de col uterin, operatii pentru cancer de ovar, operatii pentru cancer de san etc. Puteti gasi rapoartele medicale pe www.gralmedical.ro sau www.oncofort.ro

5. De multe ori cazurile dificile (ex: cancerul) sunt abordate multidisciplinar, aveti cazuri pe care le-ati tratat intr-o comisie de tipul „tumor board”? Care sunt avantajele unei astfel de comisii?
Toate cazurile pe care le operez trebuie discutate in „tumor board” pentru ca numai astfel pacientul poate sa beneficieze de cel mai bun prognostic de care poate beneficia in momentul de fata. A opera fara o discutie a pacientului in „tumor board” inseamna, in opinia mea, a-i reduce bolnavului sansele terapeutice.

6. Câți pacienți din totalul celor care au nevoie pot beneficia de transplant în timp util?
In prezent, in Romania, cred ca aproximativ 80%

Prof. Dr. Irinel Popescu, medic chirurg Spitalul OncoFort

 
 

Urmărește-ne pe Google News