Morcovi

Morcovii sunt bogaţi în betacaroten, un antioxidant foarte puternic, ce protejează organismul împot r iva cancerului pulmonar, de stomac şi de prostată. Însă eficienţa lor înceteaz ă dacă boala s-a instalat deja şi a ajuns într-un stadiu avansat.

Varză

Varza conţine indole-3-carbinol, o substanţă care luptă şi protejează împotriva cancerului. “Sora” banalei noastre verze – broccoli – conţine enzime de glucorafanină, care protejează organismul de dezvoltarea cancerului rectal şi a celui de colon.

Roşii

Roşiile sunt o sursă bogată de vitamina C (care fortifică organismul) şi de licopen, un antioxidant important care protejează organismul de diferite tipuri de celule canceroase (mai puţin cele care declanşează cancerul de vezică şi cel mamar).

Seminţe de in

Seminţele de in conţin antioxidanţi puternici numiţi ligani, care blochează atacul celulelor canceroase asupra celulelor sănătoase. De asemenea, seminţele de in mai conţin omega-3, care previne apariţia cancerului de colon.

Nu mânca ouă în fiecare zi

Ouăle, carnea, brânzeturile grase nu trebuie să fie principalele ingrediente la masa de zi cu zi. Consumate în exces, ele îi furnizează organismului cantităţi impresionante de toxine – sursa multor afecţiuni, inclusiv a diferitelor tipuri de cancer.

Urmărește-ne pe Google News