Ingrediente:
Pentru blat:
►10 ouă
►100 g zahăr
►10 linguri făină
►3 linguri cacao
►4-5 linguri apă
►o linguriţă amoniac stins
Pentru cremă:
►500 ml lapte
►250 g zahăr
►6-7 linguri făină
►100 g unt
Pentru glazură:
►o ceaşcă apă
►fulgi cocos
►4 linguri cacao
►2 linguri zahăr
1. Se bat albuşurile ca pentru bezea.
2. Separat, se fierb 100 g zahăr cu 5 linguri de apă. Siropul se toarnă fierbinte peste albuşuri, puţin câte puţin, apoi se încorporează gălbenuşurile pe rând, amoniacul stins, cacaua şi făina în ploaie.
3. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la foc potrivit.
4. Pentru cremă, laptele se fierbe cu zahărul şi făina până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi apoi se adaugă untul frecat.
5. Blatul se taie cu ajutorul unui pahar. Cercurile obţinute se umplu cu cremă şi se lipesc câte două. Se dau prin glazura fiartă din ingredientele de mai sus şi prin cocos.