Ingrediente:
Pentru blatul ruladei: 4 ouă, 120 g zahăr, 120 g făină, o linguriţă praf de copt, 2 linguri cacao
Pentru umplutură: 150 g cremă de brânză, 100 g frişcă, 2 linguri zahăr pudră, esenţă vanilie, fructe (zmeura, cireşe, piersici proaspete sau din compot)
Mod de preparare:
1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile treptat, apoi se încorporează făina amestecată cu praful de copt şi cu cacao. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncalzit, 15-20 de minute.
2. Se scoate blatul pe o altă hârtie de copt şi se rulează. Se lasă apoi să se raceasca rulada.
3. Se amestecă bine crema de brânză cu zahărul pudră, frişca şi esenţa de vanilie.
4. Se desface blatul, se întinde crema, se presară fructele de sezon şi se rulează la loc. Rulada se poate orna cu frişcă şi fructe de sezon.