1. Exercițiile cardio
Ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, prin oxigenarea corespunzătoare și prin furnizarea de nutrienți. Printre cele mai bune astfel de exerciții se numără mersul pe jos, alergatul și plimbatul cu bicicleta. În timpul acestora, se recomandă executarea unor sarcini mentale care vor ajuta la crearea unor conexiuni, implicit la creșterea puterii creierului.
2. Învățarea unor lucruri noi
Acest organ trebuie provocat în permanență pentru a rămâne activ. E bine ca în fiecare zi să încerci să acumulezi noi cunoștințe. Specialiștii spun că este ideal să înveți o limbă străină, un stil de dans, ba chiar să cânți la un instrument. Se spune că până și tăierea cojii unui măr solicită într-un mod pozitiv creierul.
3. Punerea ordinii în gânduri
Stresul este unul dintre factorii care diminuează activitatea sa, oamenii întâmpinând probleme în a-și aminti anumite lucruri sau în a produce ceva creativ. Prin urmare, este bine să-ți organizezi gândurile oriunde te-ai afla. Meditația este o metodă foarte potrivită de a realiza acest lucru. Alte activități care ar putea fi întreprinse în acest sens sunt compunerea de poezii sau yoga. În principiu, orice te face să te relaxezi.
4. Hrănirea sa. La propriu!
Creierul are nevoie de anumite substanțe pentru a funcționa corespunzător. Este vorba despre acizii grași, Omega-3 și flavonoidele (pigmenți de plante cu proprietăți antioxidante). Acestea optimizează activitatea sa și se găsesc în alimente ca ouăle, nucile, semințele, tofu, soia, conopida, carnea de vită, anumite fructe de mare și specii de pește gras, cafeaua, fructele de pădure, merele, portocalele, ceapa, roșiile, salata verde și lista poate continua.
Sursă info: healthdigezt.com.
Sursă foto: hepta.ro.