► Ingrediente
► 300 g ton în ulei
►200 g porumb dulce boabe
►100 g varză roșie
►un avocado
►2 ardei roșii
►sare grunjoasă
►2 linguri ulei de măsline
►cimbru verde
►zeama de la 2-3 lămâi
►piper negru măcinat
►o linguriță zahăr
► Preparare:
1. Se spală ardeii și se curăţă. Se taie cubulețe și se pun într-un bol. Tonul din conservă se pune în sită să se scurgă. La fel se face şi cu porumbul.
2. Se toacă varza roșie, se presară puțină sare, se amestecă bine să se înmoaie și se adaugă peste ardei. Avocado se curăță, se taie cubulețe și se adaugă în bol, apoi se pun tonul şi porumbul scurse.
3. Într-un bol mai înalt se pun zeama de lămâie, sarea, zahărul, piperul, uleiul și cimbrul verde. Se mixează 2-3 minute, apoi se toarnă peste salată.