PORȚII: 4
PREPARARE: 40 min
FIERBERE: 40-50 min
► Ingrediente
► 100 g orez
►o legătură ceapă verde
►300 ml supă de legume
►cimbru uscat
►coriandru verde
►2-3 dovlecei
►3 morcovi
►zeama de la o lămâie
►o legătură pătrunjel
►3-4 linguri ulei de măsline
► Preparare:
1. Se spală ceapa și se toacă mărunt. Se căleşte 3-4 minute în tigaia unsă cu ulei.
2. După ce s-a înmuiat ceapa, se adaugă supa de legume și se lasă să clocotească câteva minute. Se adaugă morcovii tăiați rondele sau cubulețe și se fierb în continuare.
3. Separat, se alege orezul, se spală, se scurge și se pune peste supă și legume. Se adaugă și dovleceii tăiați cubulețe.
4. După ce au fiert toate, la final, se adaugă sare, cimbru și coriandru. Se pune într-un bol și se servește cu pătrunjel.