Ingrediente
►2 cutii de ton
►300 g fasole verde fideluță
►200 g fasole albă uscată
►4 cartofi medii
►200 ml suc de roșii
►3-4 lingurițe ulei de măsline
►sare grunjoasă
►piper negru
►salvie uscată și măcinată
►zeama de la o lămâie
►3-4 frunze salată
1. Pentru început, se spală cartofii și se pun să fiarbă în coajă cu apă și sare. După ce au fiert, se scot din apă, se lasă să se răcorească și se curăță de coajă. Se taie cubulețe potrivite și se acoperă cu o folie transparentă.
2. Fasolea fideluță se fierbe separat în apă cu sare și, după ce a fiert, se scurge de apă și se stropește cu zeamă de lămâie pentru a nu-și schimba culoarea.
3. Fasolea boabe se fierbe în 3-4 ape şi se lasă apoi în sită să se scurgă. Se desfac cutiile de ton, se scot bucățile de peşte și se pun într-un bol cu restul ingredientelor.
4. Separat, se prepară sosul. Se toarnă uleiul de măsline, zeama de lămâie, sarea, piperul negru măcinat și un praf de salvie măcinată. Se amestecă bine și se toarnă peste salată. Se servește cu sos de roșii.

 
 

Urmărește-ne pe Google News