Salată cu şuncă şi roşii cherry
Ingrediente
200 g paste; 100 g caşcaval; 100 g şuncă; 8 roşii cherry; 50 g măsline verzi; 50 g măsline negre; 6 ridichi roşii; pătrunjel tocat; ulei de măsline; sare, piper, busuioc.
Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert, se pun la scurs. Se taie roşiile, ridichile şi măslinele felii, iar caşcavalul şi şunca, fâşii. Se combină cu pastele. Deasupra se toarnă uleiul de măsline şi se adaugă condimentele şi pătrunjelul. Se amestecă astfel încât să nu se rupă pastele. Se serveşte ca atare sau ca garnitură la fripturi.
Salată farfalle cu pui
Ingrediente
50 g ceapă roşie feliată; 150 g tulpină ţelină feliată subţire; 200 g boabe struguri roşii; două bucăţi piept pui fript sau fiert, tăiat fâşii; o linguriţă oţet de orez; 1/2 linguriţă piper, o linguriţă sare ; o lingură muştar ; două linguri ulei de măsline ; 60 ml suc de lămâie ; 80 ml suc de portocale; 300 g paste farfalle ; 30 g nuci prăjite, tocate ; două linguri pătrunjel.
Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, fără sare şi ulei. Scurge-le bine şi lasă-le să se răcească. Amestecă sucul de portocale cu cel de lămâie, uleiul, muştarul, zahărul, sare, piper şi oţetul de orez. Adaugă pastele şi amestecă bine. Pune şi fâşiile de piept de pui, strugurii tăiaţi în jumătăţi, ţelină, ceapă, nucile şi verdeţurile. Amestecă uşor şi salata e gata.
- Vezi mai multe retete de salate de vara, ideale pentru orice amator de gusturi fresh!
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!