Ingrediente:
►8 fileuri șalău
► 800 g fasole verde fideluță
►50 g unt
►100 g bacon afumat
►sare grunjoasă
►piper alb măcinat
►o crenguță rozmarin
►2 linguri ulei de măsline
►2 fire usturoi
►pătrunjel
►2-3 picături oțet balsamic
►1-2 linguri migdale măcinate
►2 lămâi

1. Se ung fileurile de şalău cu ulei, se stropesc cu zeama de la o lămâie și se presară pe deasupra sare și piper. Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la rece 1-2 ore.
2. Între timp, se alege fasolea, se rup codițele, se spală și se opărește maximum 15 minute în apă clocotită cu sare. Se scoate în sită cu atenție să nu se rupă și se lasă să se răcorească.
3. Separat, se feliază baconul, se taie cubulețe, care se rumenesc în sucul propriu. Se adaugă migdalele măcinate și se prăjesc şi ele ușor.
4. Se topește untul, se călește usturoiul în unt și apoi se pune fasolea. Se presară baconul și migdalele și se amestecă ușor. Se stropesc cu oțet aromatic și zeamă de lămâie.
5. Se coace șalăul pe grătar și se servește cu salata de fasole verde. Se ornează cu pătrunjel tocat mărunt și cu rozmarin.

 
 

Urmărește-ne pe Google News