Ce putem face atunci când răcim uşor sau când sistemul respirator este în suferinţă, de la astm la rinite şi multe alte complicaţii, dar când ne chinuie alergiile? Problemele dermatologice, imunitatea generală scăzută, oboseala, sforăitul sau stresul, toate aceste probleme se pot rezolva prin salinoterapie.
Cum funcţionează «terapia sărată»
Aerosolii naturali se formează prin lovirea aerului de pereţii salinei. Cu cât pereţii sunt mai mari, aceste fenomene conduc la producerea unui număr mai mare de aerosoli. Dar inspirarea şi expirarea acestora duc la consumarea lor. Au apărut însă saline de suprafaţă dotate nu numai cu anvelopă de sare, ci şi cu echipamente profesionale de producere comandată şi controlată a aerosolilor salini. Aceste mici particule de sare izvorăsc precum un fum foarte fin din generatorul de aerosoli.
Generatorul purifică aerosolii
După expirarea timpului şedinţei, încăperea se ventilează. Se reintroduce aer proaspăt, filtrat de polen şi alte elemente alergene şi nocive, iar apoi, cu ajutorul generatorului, aerosolii se refac rapid. Astfel, aerul respirat într-o şedintă este proaspăt şi bine încărcat cu aerosoli. O altă caracteristică importantă a unei saline este gradul său de umiditate. Astmaticii suportă foarte greu umezeala. Deci prezenţa în salină a unei surse de apă nu le este deloc recomandată. Astfel, salinele care dispun de dezumidificatoare sunt cele mai bune pentru aceştia, deoarece menţin permanent umiditatea la cote reduse şi asigură confortul persoanelor prezente.Care sunt avantajele salinelor de suprafaţă:
– Temperatura este constantă, de 18-22 de grade. În salina de adâncime sunt 7-9 grade, ceea ce creează disconfort unor persoane.
– Salinele de suprafaţă prezintă sisteme de ventilaţie a aerului, iar condiţiile de presiune sunt cele normale, pe când în salinele de adâncime pot apărea efecte negative, precum panică de adâncuri, claustrofobie.
– O şedinţă terapeutică în salinele de suprafaţă durează 45 de minute, comparativ cu patru ore, cât este indicat în cazul celor de adâncime.
– Pentru un tratament complet sunt necesare între15-18 şedinţe, cam de patru ori pe an.
– Nu este nevoie să te deplasezi în alt oraş. Găseşti saline de suprafaţă în multe oraşe din ţară şi în Bucureşti.

Ce activităţi poţi avea

Te odihneşti pe scaune, poţi citi, poţi practica jocuri distractive şi activităţi sportive (şah, tenis de masă), plimbări, alergări uşoare, psihoterapie.

Preţuri tratamente

  • O oră de terapie poate varia între 10 şi 20 de lei.
  • Pentru abonamente de 10-14 şedinţe se aplică o reducere de 10%.
  • Există reduceri pentru elevi şi pensionari şi abonamente familiale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News