2. Folosirea prezervativului nu afectează calitatea orgasmului. Nu e cazul să fii îngrijorată că folosirea prezervativului are vreo legătură cu calitatea orgasmului. „ Femeile au aceleaşi şanse să aibă orgasm cu sau fără prezervativ, fapt ce contrazice mitul conform căruia prezervativul afectează sexul”, spune Dr. Debby Herbenick, cercetător ştiinţific la Universitatea din Indiana, autoarea cărţii „Pentru că mă simţ bine”.
3. 30% din femei întâmpină dificultăţi în a avea orgasm. Dacă ai avut probleme cu orgasmul, nu eşti singură. Conform satisticilor, una din trei femei are dificultăţi în a ajunge la orgasm. De asemenea, 80% din femei au probleme când este vorba doar de stimulare vaginală. Stimularea clitoridiană ajută adesea, dar şi tratamentul medical. Disfuncţiile sexuale feminine cu referire la imposibilitatea de a ajunge la orgasm sunt foarte comune şi au făcut subiectul multor controverse şi cercetări medicale în ultimii ani. Adesea aceste disfuncţii sunt asociate cu alte probleme medicale cum ar fii bolile tiroidei, depresii sau diabet.

4. Stimularea punctului G măreşte şansele de a ajunge la orgasm. Poţi să îţi identifici punctul G? G-ul vine de la numele ginecologului german Ernst Grafenberg care l-a „descoperit” în anii a€™50. Sexologii au aprofundat cercetările în legătură cu această zonă în care s-a dovedit că există numeroase terminaţii nervoase menite să ajute femeile să aibă orgasm mai durabil şi mai puternic. Dar este un subiect controversat. Unii susţin existenţa punctului G, şi încurajază femeile să îl găsească. Locul de amplasare poate fi uşor diferit de la o femeie la altă, dar este cel mai des întâlnit în interiorul vaginului şi este caracterizat printr-o textură mai dură.
Sursa: sfatulparintilor.ro

Urmărește-ne pe Google News