Usturoi

Un căţel de usturoi curăţat se introduce în ureche şi se ţine până la apariţia unei uşoare senzaţii de usturime (de arsură), după care usturoiul se scoate şi se aruncă. Operaţiunea se repetă de două ori pe zi.

 Muşeţel

Infuzia de ceai de muşeţel sau de urzică este bună pentru a calma durerile de urechi. Se fac spălături calde sau băi de aburi la ureche timp de zece minute, seara. Otita mai poate fi tratată cu un amestec obţinut din trei linguri cu ulei de muşeţel şi trei linguri cu ulei de cimbru. Picăturile se pun în conductul auditiv de trei ori pe zi.

 Busuioc

Uleiurile esenţiale pe bază de busuioc pătrund repede în interiorul ţesuturilor auditive şi sunt mult mai eficiente decât antibioticele. Ele se administrează doar conform sfatului medicului specialist.

 Ceapă

Ceapa se taie mărunt, se presară puţin cu zahăr, se pune într-un pahar acoperit şi se ţine la căldură. Două-trei picături din sucul astfel obţinut se toarnă în urechea bolnavă, după care aceasta se acoperă cu un fular sau cu un prosop cald.

 Gălbenele

Infuzie din amestec cu flori de gălbenele, trifoi roşu, coada-şoricelului şi frunze de salvie. O lingură cu amestec din aceste plante se pune în 250 de ml de apă fierbinte şi se infuzează zece minute. Se fac spălături calde ale urechii bolnave.

Alte remedii:

Câte o picătură de propolis, dimineaţa şi seara, se pune în urechea bolnavă.
O frunză de muşcată se rulează între degete şi se introduce în urechea afectată.
Comprese calde cu zeamă de varză acră ţinute o oră pe ureche.
Trei până la cinci picături de suc de hrean sau de sfeclă, încălzite.

 
 

Urmărește-ne pe Google News