Salată cu sfeclă roşie

Ingrediente: 200 g ma­zăre, o sfeclă ro­şie şi un morcov – toate fierte, un sfert de varză crudă to­cată mărunt, o ceapă verde, un ardei gras ro­şu, un castravecior murat, o jumătate de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: morcovul şi sfecla roşie se taie cubuleţe, iar ceapa, rondele. Se amestecă într-un castron cu varza cru­dă, mazărea fiartă, ardeiul gras roşu tăiat cubuleţe şi castraveciorul feliat. Se adau­gă sucul de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper după gust. Se serveşte ca atare sau cu pui ori cu peşte la grătar.

Spanac cu ouă

Ingrediente: un kg spanac proaspăt sau congelat, două cepe, o lingură de bulion, 200 g smântână, 500 ml lapte, ulei, sare, patru căţei de usturoi.
Mod de preparare: spanacul proaspăt se curăţă de codiţe şi se spală în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se taie fâşii. Cel congelat se lasă la dezgheţat într-o sită. Se pune puţin ulei într-o cratiţă şi se căleşte ceapa curăţată şi tocată foarte mărunt. Când e rumenită se adaugă laptele, spanaculul şi puţină sare şi se lasă la fiert cam 15 minute. Se pun apoi smântâna şi bulionul şi se introduce cratiţa la cuptor pentru 30 de minute, până scade puţin spanacul. Înainte de a opri focul, se pune în cratiţă usturoiul pisat şi se amestecă bine. Se serveşte cu ouă ochiuri.

Frigărui

Ingrediente: o vânătă, 4 ardei graşi (doi roşii, doi galbeni), un castravete, patru cepe medii, 10 roşii cherry.
Mod de preparare: vânăta, ardeii, castravetele şi roşiile se spală bine, iar ceapa se curăţă. Legumele se taie, după caz, rondele sau în bucăţi cu un diametru de 3-4 cm. Roşiile se taie în jumătăţi. Se înfig în ţepuşe alternativ. Se frig pe grătarul încins câteva minute, întorcându-se pe fiecare parte.

Supă cremă de sparanghel


Ingrediente: 600 g sparanghel, o ceapă mare, un cartof, un cub de supă Knorr, 200 g smântână grasă, o lingură de zahăr, trei căţei de usturoi, două linguri de unt, sare după gust.
Mod de preparare: se spală sparanghelul, i se taie vârfurile, iar codiţele se pun la fiert cu ceapa şi cartoful tăiate în patru, în apă suficientă ca să le acopere. Când legumele sunt fierte, se scot din apă şi se pasează manual sau în blender. În supa în care au fiert se adaugă cubul concentrat. Cele două linguri de unt se pun într-o tigaie şi se prăjesc în ele vârfurile sparanghelului şi căţeii de usturoi. Când devin rumene se scot pe o farfurie, iar în tigaie, peste usturoiul zdrobit cu furculiţa, se adaugă smântâna şi se continuă fierberea până când amestecul devine cremos. Atunci se adaugă în supă, cu legumele pasate, şi se fierbe totul alte 10-15 minute, la foc mic. Mugurii de sparanghel se pun pe farfurie înainte de servire.

Vezi aici mai multe reţete delicioase!

 
 

Urmărește-ne pe Google News