Transpiraţia palmelor
Nu este la fel de neplăcută ca transpiraţia axilară, e produsă de sistemul nervos şi se întâlneşte mai mult la persoanele emotive. Pentru a scăpa de această problemă, se recomandă ceaiul de salvie, preparat din 100 de grame de plantă la un litru şi jumătate de apă. Se consumă zilnic câte 2-3 căni.
Transpiraţia axilară
Cel mai adesea, transpiraţia axilară creează, pe lângă disconfortul fizic, şi unul psihic. Pentru diminuarea mirosului neplăcut ai mai multe soluţii: ceaiurile de salvie şi de coada-calului, precum şi băile locale cu infuzie din coajă de stejar sau cu lucernă.
Ceaiurile se prepară astfel: în- tr-un vas cu doi litri de apă amestecaţi 100 g de frunze de salvie, 20 g coada- calului şi 20 g de rădăcini de valeriană şi fierbeţi- le timp de 10 minute. Ceaiul se consumă cald, de trei ori pe zi. Pentru băile locale, 50 g coajă de stejar sau 200 g de lucernă se fierb într- un litru de apă. După ce infuzia se răceşte, ajungând la temperatura camerei, fă-ţi băi şi aplicaţii locale.
Transpiraţia picioarelor
Cea mai bună metodă pentru a scăpa de mirosul neplăcut cauzat de transpiraţia în exces a picioarelor este uleiul de levănţică. Se pun 3 picături de ulei de levănţică în 5 litri de apă, cu care te speli după fiecare duş.