Ciocolata neagră. Are grăsimi bune mononesaturate care au rolul de a aplatiza burta, stimulează metabolismul şi conţine mult mai puţin zahăr în comparaţie cu ciocolata cu lapte sau diverse creme. Grăsimile bune sunt grăsimile nesaturate (polinesaturate şi mononesaturate). Ele se găsesc predominant în uleiurile vegetale, în peştele gras, în nuci, avocado şi în seminţele oleaginoase.
Untul de arahide. Cel care nu este procesat conţine grăsimi bune mononesaturate care au acelaşi rol ca ciocolata neagră, adică de a aplatiza burta.
Avocado. Conţine grăsimi bune mononesaturate care au rol calmant pentru organism şi ajută la aplatizarea abdomenului. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Diabetes Care, persoanele care consumă cu regularitate avocado au constatat o reducere a circumferinţei taliei, în comparaţie cu cealaltă categorie care a adoptat un regim alimentar cu aceeaşi cantitate de calorii, însă fără să includă grăsimile mononesaturate. O jumătate de avocado aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică depunerea grăsimii în jurul taliei.
Seminţele de dovleac. Conţin grăsimi bune mononesaturate, magneziu, fier şi pot fi incluse în salate sau diverse mâncăruri pe bază de peşte.
Migdalele. Dr. Oz le recomandă pentru gustări, deoarece sunt bogate în grăsimi bune mononesaturate şi sunt foarte săţioase.
Măslinele. Sunt bogate în grăsimi bune care ajută în procesul de slăbire, scad colesterolul „rău” şi controlează nivelul zahărului din sânge.
Iaurtul. Conţine bacterii bune care reglează digestia şi împiedică balonarea.
Ulei de floarea soarelui preset la rece. Este bogat în grăsimi bune, te ajută să obţii un abdomen plat şi previne formarea plăcilor de aterom în artere. Dr. Oz recomandă uleiul de floarea soarelui presar la rece şi datorită conţinutului foarte ridicat în vitamina E.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_bc7c3d8f4eaff01872d9ef866ad42d15.webp)
Alimentele interzise:
Brânza. Conţine grăsimi saturate care favorizează apariţia inflamaţiilor, astfel că persoanele care obişnuiesc să consume multă brânză grasă vor lua în greutate, în special în zona abdominală.
Margarină. Conţine grăsimi trans care sunt obţinute prin hidrogenare, lucru care favorizează creşterea nivelului de colesterol „rău” şi depunerea grăsimilor. Pentru a evita efectul negativ al grăsimilor trans asupra sănătăţii, specialiştii recomandă ca acestea să nu depăşească 1-2% în produse. Un studiu apărut în revista Obesity relevă în urma unui experiment efectuat pe maimuţe că grăsimile trans (rele) măresc talia cu 30%, în comparaţie cu o dietă care conţine mai multe grăsimi nesaturate sănătoase.
Vinul roşu. Dacă are zahăr în el, va stimula pofta de mâncare şi te va îngrăşa.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/281_cc7bdecf4b1aa6c43ef342a2d4ed061f.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/153_0320cd177a7512d93eccc74b56464446.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/197_40c4fb59fac549bece95be4a3d37f0eb.jpg)
:quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/276_ba3acaac6171e474b1ef708deacf6b1f.png)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/43_8e09688e1c30ca8de421e14a19b26a33.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/15_30650e5a7ff131bc18e3e9d6f76d5803.webp)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/253_afabf58ad5677a4a90ca3e43508e5114.jpg)
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/190_d5d24e6cc733b5f8a88c756a01c42c0a.jpg)