Mâncaţi banane sau stafide
Consumaţi banane în fiecare zi. Ele sunt o sursă sigură de potasiu, care ajută la eliminarea apei din organism. Dacă nu vă plac bananele, încercaţi la desert sau seara să mâncaţi stafide. Au aceleaşi proprietăţi şi pot fi consumate oriunde şi oricând.
Varza este un excelent diuretic
Introduceţi în alimentaţia dumneavoastră cât mai multe alimente diuretice. Varza, iaurtul, ceaiul verde ori sucul de afine nu trebuie să vă lipsească de la masă. Mai mult, aceste alimente nu numai că îmbunătăţesc digestia, ci şi elimină posibilele infecţii sau bacterii din stomac.
Beţi ceaiuri
Ceaiul din amestec de teci de fasole, urzică, coji de cireşe, mătase de porumb, frunze de mesteacăn este eficient în eliminarea apei din organism.
Luaţi vitamine
Vitaminele A şi C sunt absolut necesare în aceste cazuri. Pot fi preluate din fructe, pe care le consumaţi fie înainte de micul dejun, fie la câteva ore după prânz sau cină.
De evitat
- Sarea e principalul factor care determină retenţia apei în organism. Încercaţi să o reduceţi cât mai mult. La fel, piperul şi condimentele, care au acelaşi efect, rapid şi dăunător.
- Alcoolul, tutunul, mâncărurile tip fast-food şi semipreparatele bogate în grăsimi şi săruri îţi vor înrăutăţi problemele.
Faceţi multă mişcare
- Mişcarea este vitală pentru îndepărtarea problemelor de retenţie a apei în organism. Încercaţi mersul pe jos. Vă va relaxa complet şi veţi avea o digestie bună, balonările vor fi simple amintiri, iar gleznele dumneavoastră nu vor mai fi umflate.
- Dacă petreceţi mult timp în faţa calculatorului, evitaţi poziţia picior peste picior. Circulaţia periferică va avea de suferit, iar problemele se vor acutiza.
- În timpul somnului se recomandă ca picioarele să fie ridicate mai sus decât corpul.
- Încercaţi hainele comode, care permit o vascularizare adecvată.