5 ouă
100 g nuci
5 linguri apă fierbinte
160 g zahăr
150 g făină
1/2 plic praf de copt
unt şi făină pentru tapetat

Pentru cremă

500 ml lapte
2 pliculete budincă de vanilie
300 g zahăr
400 g unt
4 linguri rom
100 g nuci măcinate
1 portocală
2 mandarine tăiate cubuleţe
200 ml suc de portocale pentru însiropat

Preparare

1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr pentru blat şi apa fierbinte. Se bat albuşurile separat, cu restul de zahăr. Se amestecă apoi spuma de gălbenuşuri cu albuşurile, se adaugă făina, praful de copt şi nucile. Se toarnă compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 35 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit în formă. Apoi se taie în 3 foi, pe orizontală.

Citește tot materialul pe Unica.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News