Umplute cu pate de ficat
Ingrediente: 10 ouă, două cutii mici pate de ficat de pui, trei linguri de maioneză, piper.
Mod de preparare: se fierb ouăle, se curăţă de coajă, se taie pe jumătate şi se scoate gălbenuşul. Cu o furculiţă se pasează gălbenuşurile, se amestecă bine cu pateul de ficat şi cu maioneza şi se pune puţin piper.
Se obţine o pastă cu care se umplu jumătăţile de ouă. Se decorează cu maioneză şi cu pătrunjel.
Chifteluţe
Ingrediente: 10 ouă, 500 g carne tocată, 100 g pesmet, o lingură de pătrunjel tocat, sare, piper, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: se pun la fiert opt ouă în apă clocotită. Se fierb aproximativ opt minute. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se frământă carnea tocată cu un ou crud, cu două linguri de pesmet şi cu pătrunjelul tocat. Se potriveşte de sare şi piper.
Ouăle decojite se îmbracă în compoziţia de carne şi, cu mâinile umezite, se formează chifteluţe. Oul rămas se bate într-o farfurie, apoi se tăvălesc prin el chifteluţele, după care se trec prin pesmet. Se prăjesc chiftelele în ulei, circa patru minute. Se scot şi se lasă să se scurgă de ulei pe prosoape de hârtie. Se pot servi calde sau reci.
Cu sparanghel
Ingrediente: patru ouă, 24 de fire de sparanghel, două linguri de parmezan ras, 25 g unt, 150 g maioneză, sare, piper.
Mod de preparare: după ce se înlătură partea fibroasă, sparanghelul se spală şi se zvântă. Se pune în apă clocotită cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă “al dente”.
Apoi se scurge apa, se adaugă puţin unt şi se presară piper peste sparanghel, se amestecă şi se lasă la foc mic. În alt recipient se prepară patru ouă fierte moi. Se aşază câte şase fire de sparanghel pe o farfurie, iar deasupra lor se pune câte un ou fiert moale. Se presară parmezan ras şi se pune câte o lingură de maioneză.