A primit aproape 1.500 de scrisori cu sfaturi de la persoane care au relații fericite, iar ceea ce l-a surprins a fost că ideile se repetau în toate scrisorile pe care le-a primit.

„Au fost incredibil de repetitive. Toți spuneau exact aceleași lucruri. Și asta nu este o insultă, chiar dimpotrivă. Asta înseamnă că acele lucruri trebuie să fie importante și că funcționează”, scrie Manson în introducerea postării în care realizează ghidul unei relații de durată.

Iată așa-dar care sunt cele 13 sfaturi care pot face o relație să meargă:

  1. Fiți alături de o persoană din motivele corecte

„Nu fi niciodată cu cineva, pentru că altcineva a pus presiune pe tine. M-am căsătorit pentru prima oară pentru că eram catolic și asta trebuia să faci. Greșit. M-am căsătorit a doua oară pentru că mă simțeam mizerabil și singur și credeam că o soție iubitoare ar rezolva totul pentru mine. Din nou, greșit. Mi-au trebuit trei încercări pentru a-mi da seama că singurul motiv pentru care trebuie să fii cu cineva este acela de a te simți în largul tău și bine în prezența acelei persoane. Este foarte simplu”, a scris Greg.

Persoanele care și-au găsit liniștea abia în a doua sau a treia relație au răspuns la întrebarea referitoare la ce nu a mers în prima relație că „au fost cu persoana respectivă din motive greșite”.

Unele dintre aceste motive greșite:

  • Presiunea pusă de prieteni și familie.
  • Simțeau că sunt ”ratați” pentru că erau singuri și și-au găsit refugiu în prima persoană venită
  • Erau împreună pentru că arătau bine, totul părea să funcționeze perfect pe hârtie sau în fotografii
  • Tineri și naivi, s-au îndrăgostit și credeau că pasiunea rezolvă totul

Crima pasională din lumea bună a Bucureștiului care a rămas nerezolvată și la 90 de ani distanță. Cum a sfârșit Tita Cristescu, prima Miss România
Recomandări
Crima pasională din lumea bună a Bucureștiului care a rămas nerezolvată și la 90 de ani distanță. Cum a sfârșit Tita Cristescu, prima Miss România

  1. Fiți realist în privința partenerului, nu-l supraevaluați

„Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți nu există. În fiecare zi te trezești și hotărăști să-ți iubești partenerul și viața – bună, rea și urâtă. În unele zile simți că te chinui iar în altele simți că ești cel mai norocos om de pe pământ”, a scris Tara

Dragostea este un lucru amuzant. În antichitate, oamenii considerau dragostea o adevărată boală, iar părinții își avertizau copiii cu privire la aceasta și le aranjau căsnicii când erau foarte tineri înainte să crească și să ajungă să ia decizii greșite bazându-se pe emoții.

Asta pentru că iubirea ne face să fim euforici și să ne pierdem capul ca și când am fi tras o doză de cocaină. Dar dragostea pasională, nemărginită, este modul prin care natura ne păcălește să facem lucruri nebunești și iraționale și să procreăm. Probabil, dacă ne-am gândi la repercusiunile aducerii pe lume a unui copil și de a ne petrece tot restul vieții cu aceeași persoană, nu am face-o niciodată.

Dragostea romantică este o capcană concepută pentru a face doi oameni să-și treacă cu vederea defectele suficient de multe timp pentru a face copii.

În general, durează cel mult câțiva ani, de aceea este important ca atunci când trece să aveți alături o persoană pe care să o respectați cu adevărat și de compania căreia să vă puteți bucura în continuare.

Viitorul automobilelor pe hidrogen și al hibridelor nu sună bine. Explicațiile a doi experți: „Zilele lor sunt numărate” I Interviu
Recomandări
Viitorul automobilelor pe hidrogen și al hibridelor nu sună bine. Explicațiile a doi experți: „Zilele lor sunt numărate” I Interviu

Iubirea adevărată este profundă, nu a fost provocată de capricii emoționale sau de fantezii – este o alegere, explică Manson.

Adevărata iubire este un angajament constant față de o persoană despre care știi că nu te va face mereu fericită – și nici nu trebuie! – o persoană pe care să vă bazați.

Dar această formă de dragoste, care stă la baza unei relații reușite este mult mai greu de obținut pentru că de multe ori nu este tocmai comodă și este chiar neplăcută. Este, însă, mult mai satisfăcătoare și mai semnificativă, iar la finalul zilei aduce cu ea fericirea adevărată.

  1. Baza unei relații nu este comunicarea, ci respectul

„Ce vă pot spune este că lucrul cel mai important, mai presus de toate, este respectul. Nu este atracția sexuală, obiectivele comune, religie și nici măcar dragostea. Există momente când nu veți simți iubire pentru partenerul dvs. Acesta este adevărul. Dar niciodată nu vreți să vă pierdeți respectul. Odată pierdut nu-l vei mai recupera niciodată”, scrie Laurie

Persoanele care au trecut prin divorțuri sau au fost alături de partenerii lor timp de 10-15 ani au scris că cea mai importantă parte a relației este comunicarea: Vorbiți frecvent. Vorbiți deschis. Vorbiți despre tot, chiar dacă doare.

Dar cei care au căsnicii de 20, 30 sau chiar 40 de ani au scris că cel mai important este respectul. Acesta este singurul lucru care vă poate salva.

Culmea interceptărilor. Fost șef de la Imigrări Caraș-Severin, acuzat de corupție, înregistrat de DNA în timp ce vorbește singur: „Care … e ăsta!? Nu înțeleg”
Recomandări
Culmea interceptărilor. Fost șef de la Imigrări Caraș-Severin, acuzat de corupție, înregistrat de DNA în timp ce vorbește singur: „Care … e ăsta!? Nu înțeleg”

Respectul pentru partener și respectul pentru tine sunt legate între ele. După cum a spus un cititor pe nume Olov: „Respectați-vă pe voi înșivă și pe soția ta. Nu vorbi niciodată urât cu ea sau de ea. Dacă nu vă respectați soția, nu vă respectați pe voi înșivă. Ați ales-o – asumați-vă această alegere”.

Cum arătați respectul (Exemple date de cititori):

  • Nu vorbiți niciodată urât despre partener și nu vă plângeți prietenilor de el
  • Acceptați că are alte hobby-uri, interese și perspective. Doar pentru că vă petreceți timpul și energia în mod diferit, nu înseamnă că este mai bine sau mai rău.
  • Permiteți-i să aibă un cuvânt egal cu al vostru în relație. Sunteți o echipă și dacă o persoană din echipă nu este fericită, atunci echipa nu reușește.
  • Nu țineți secrete. Dacă sunteți într-adevăr împreună și vă respectați unul pe altul, totul ar trebui să fie un joc echitabil.

  1. Vorbiți deschis despre tot, în special despre lucrurile care dor

„Întotdeauna unul cu celălalt despre ce ne deranjează nu cu altcineva! Avem atât de mulți prieteni care sunt în căsnicii care nu funcționează și îmi spun totul despre ce nu merge. Eu nu-i pot ajuta, trebuie să vorbească cu soțul / soția despre asta, este singura persoană care îi poate ajuta”, spune Ronnie.

Dacă vă deranjează ceva în relație, trebuie să fiți dispus să o spuneți. Vorbind se clădește e încredere care duce la intimitate. Este posibil să doare, dar tot trebuie să o faceți. Nimeni altcineva nu poate rezolva problemele relației pentru voi și nici nu ar trebui să o facă.

Dacă vă deranjează ceva, spuneți. Acest lucru este important nu numai pentru abordarea problemelor pe măsură ce acestea apar, dar dovedește partenerului dvs. că nu aveți nimic de ascuns.

Pe lângă respect, încrederea a fost cel mai frecvent răspuns privind o relație sănătoasă.

  1. O relație sănătoasă este formată din doi ”indivizi”

„Depinde de voi să vă faceți fericiți, nu este treaba partenerului să facă asta. Nu spun că nu ar trebui să faceți lucruri frumoase unul pentru celălalt sau că partenerul nu vă poate face uneori fericiți. Spun doar că nu trebuie să faceți presiune pentru asta”, a scris Mandy.

Se fac multe „sacrificii” într-un cuplu pentru ca partenerul să fie fericit. Și este foarte bine că se întâmplă asta.

Dar problema apare atunci când toată fericirea relației este dependentă de cealaltă persoană și ambii parteneri nu fac decât să se sacrifice permanent.

O relație sănătoasă și fericită necesită doi indivizi sănătoși și fericiți. Cuvântul cheie fiind: „indivizi”. Aceasta înseamnă doi oameni cu propria lor identitate, propriile interese și perspective și lucrurile pe independente pe care le fac singuri, în timpul lor.

  1. Oferiți spațiu

„Asigurați-vă că aveți o viață proprie, altfel este mai greu să aveți o viață împreună. Ce vreau să spun? Aveți propriile interese, proprii prieteni și propriile hobby-uri. Vă ajută să vă extindeți orizonturile și în același timp nu este plictisitor ca atunci când ați trăi aceeași viață”, este mesajul unui anonim.

Necesitatea existenței unui spațiu personal și a trăirii unei părții a vieții separat unul de celălalt este un alt subiect des menționat de respondenții lui Manson. Unii au scris despre carduri de credit separate, prieteni și hobby-uri diferite, vacanțe separate în fiecare an. Unii chiar au mers atât de departe încât să recomande băi separate sau chiar camere separate.

Unii oameni se tem să-i dea libertate și independență partenerului. Acest lucru provine dintr-o lipsă de încredere și / sau de nesiguranță. Se tem că dacă le acordă prea mult spațiu vor descoperi că nu mai vor să fie în această relație.

Dar această teamă și neîncredere este de fapt un semn de lipsă de respect. Până la urmă dacă nu puteți avea încredere în soțul vostru pentru a merge cu prietenii la un sport sau dacă vă este frică să vă lăsați soția să iasă să bea ceva cu prietenele după muncă este un semn că nu aveți încredere în capacitatea lor de a se descurca pe cont propriu.

  1. Acceptați că partenerul se schimbă

„De-a lungul a 20 de ani, amândoi ne-am schimbat foarte mult. Ne-am schimbat religia, partidele politice, numeroasele culori și frizuri, dar ne iubim unul pe altul poate chiar mai mult ca la început. Copiii noștri, acum mari, le spun prietenilor că suntem doi romantici fără speranță. Dar ceea ce ne ține împreună este faptul că nu ne pasă ce spun alții despre relația noastră”, a scris Dotti.

O temă care a apărut în mod repetat, mai ales în cazul celor căsătoriți de peste 20 de ani, a fost cât de mult se schimbă fiecare individ odată cu trecerea anilor și că partenerul său trebuie să fie pregătit să-l accepte pe măsură ce aceste schimbări apar.

În această situație un cuplu trebuie să comunice permanent și să se asigure că este în mod constant:

  • conștient de schimbările care se produc la partenerul său
  • să accepte și să respecte în permanență aceste schimbări în momentul în care apar.

Aceste cupluri au supraviețuit deoarece respectul reciproc le-a permis să se adapteze și să permită fiecărei persoane să continue să se dezvolte și să crească.

  1. Învățați cum să vă certați

„Relația este un lucru viu. La fel ca și corpul și mușchii, nu poate deveni mai puternică fără stres și provocări. Trebuie să te cerți, să dai afară lucrurile care te nemulțumesc. Greutățile întăresc o relație”, a scris Ryan Saplan

Dintre cele 1.500 de e-mail-uri, aproape fiecare a menționat importanța gestionării corecte a conflictelor.

Printre sfaturile oferite de cititori:

  • Niciodată să nu-și insulți sau să-ți jignești partenerul.
  • Nu invocați certurile/conflictele anterioare în timpul celor actuale
  • Dacă cearta escaladează prea mult luați o pauză. Ieșiți pentru a lua aer 10-15 minute . Apoi reveniți și discutați cu mai mult calm
  • Amintiți-vă că nu este importat cine are dreptate și mai importat este ca cealaltă persoană să se simtă respectată.
  1. Învățați să iertați

„Când se dovedește că ai avut dreptate într-o privință – taci. Puteți avea dreptate și puteți fi tăcut în același timp. Partenerul vostru va ști deja că ai dreptate și se va simți iubit știind că nu ai folosit acest prilej să-l ataci”, spune Brian.

În această situație vorbim din nou despre respect. Dacă iei doi indivizi diferiți și-i pui să trăiască împreună este inevitabil ca ei să nu aibă valori și perspective diferite asupra lucrurilor și să nu se certe în privința acestora.

Secretul aici este să nu încercați să schimbați cealaltă persoană ci mai degrabă să respectați diferențele și să vă iubiți partenerul în ciuda acestora, să îi iubești în ciuda acestora și atunci când situația o cere să îi ierte pentru asta.

Sfaturi de la cititori despre cum să îți ierți partenerul:

  • Când ați pus capăt unei cerți subiectul este unul închis. Nu contează cine a avut dreptate și cine a greșit, s-a terminat, rămâne în urmă
  • Nu există o tabelă de marcaj pe care să adunați punctele cine a avut dreptate și cine a greșit
  • Când partenerul greșește, trebuie să separați intenția de fapte.
  • În cele din urmă, alegeți bătăliile cu înțelepciune, asigurați-vă că atunci când vă certați o faceți pentru lucruri care chiar contează.
  1. Gesturile mărunte

„Dacă nu vă faceți timp să vă întâlniți pentru masa de prânz, să mergeți la o plimbare sau ieșiți la cină și la un film cu o anumită regularitate, atunci o să ajungeți la un moment dat să trăiți cu un coleg de cameră”, a scris Brian.

Dintre cele 1.500 de răspunsuri în aproximativ jumătate sunt menționate la un moment dat un sfat simplu, dar eficient: ”Nu renunțați niciodată la gesturile mărunte. Contează”.

Lucruri precum: „Te iubesc”, înainte de a merge la culcare, ținutul de mână în timpul unui film, mici favoruri ici-colo, ajutatul la treburile casnice, etc. Toate aceste lucruri contează și se adună pe termen lung.

Acest lucru pare să devină deosebit de important odată ce copiii apar în peisaj.

  1. Sexul contează… mult

Sexul dă starea de fapt. Dacă relația este bună, sexul va fi bun. Amândoi vă veți dori și vă veți bucura de el. Atunci când relația este proastă – atunci când există probleme nerezolvate și emoții negative – atunci sexul va fi primul lucru care va fi afectat.

Acest lucru a fost reiterat de sute de ori în cele aproape 1500 de mesaje.

Unele cupluri spun că iau în serios experimentele sexuale, alții țin foarte mult ca acesta să fie frecvent, alții preferă fanteziile. Dar indiferent din ce categorie fac parte, principiul este același: ambii parteneri trebuie să fie satisfăcuți sexual pentru a avea partea de o relație de lungă durată.

Dar sexul nu numai că menține relația sănătoasă, mulți cititori au sugerat că se folosesc de el pentru a repara problemele atunci când apar.

Câțiva au spus chiar că atunci când simt că ceva nu merge bine în relație stabilesc să facă sex în fiecare zi timp de o săptămână și apoi, ca prin minune, de săptămâna următoare lucrurile merg mult mai bine.

  1. Fiți practici și trasați reguli în relație

„Nu există 50/50 în curățarea casei, creșterea copilului, planificarea vacanțelor, spălatul rufelor, cumpărarea de cadouri, pregătirea cinei, câștigurile financiare, etc. Cu cât mai repede înțelege și acceptă toată lumea acest lucru, cu atât sunt mai fericiți toți. Cu toții avem lucruri care ne plac și lucruri care nu ne place să le facem. Toți avem lucruri la care suntem buni și altele la care nu ne pricepem. Vorbește cu partenerul tău despre aceste lucruri”, scrie Liz.

Toată lumea are o imagine în mintea lor despre modul în care o relație ar trebui să funcționeze și despre faptul că ambele persoane au responsabilități.

Multe cupluri susțin, însă, că important este, însă, să existe reguli prin care fiecare să facă ceea ce știe și la ce este bun. Diviziunea muncii într-un cuplu face lucrurile mult mai simple.

Și în privința finanțelor se pot stabili reguli. În ce măsură veți împărți finanțele, cât poate cheltui fiecare persoană fără a se consulta cu celălalt? Ce achiziții ar trebui făcute împreună sau aveți încredere reciprocă în a le face separat?

Astfel de discuții care nu sunt deloc sexy sau interesante trebuie să existe pentru că împărțind viața înseamnă să împărtășiți și nevoile și resursele fiecăruia dintre parteneri.

  1. Bazați-vă unul pe altul

Un bătrân de aproape 90 de ani care a avut o căsnicie lungă și solidă a descris căsătoria ca „relațiile sunt ca valurile, oamenii trebuie să învețe cum să navigheze prin ele”.

El a explicat că, la fel ca într-un ocean, și într-o relație există valuri constante de emoție. Unele valuri durează ore întregi, unele durează luni sau chiar ani. Cheia este ca partenerii să înțeleagă că aceste valuri au nimic de-a face cu calitatea relației.

Oamenii rămân fără locuri de muncă, membri ai familiei mor, cuplurile se mută, își schimbă cariera, fac o grămadă de bani, pierd mulți bani, dar treaba fiecăruia ca partener este cea de a fi întotdeauna alături de persoana iubită și să meargă împreună mereu.

Pentru că, în cele din urmă, nici unul dintre aceste valuri nu durează la infinit și în cele din urmă veți rămâne unul cu celălalt.


 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA
Știrileprotv.ro
Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată ultimele sondaje dinaintea alegerilor prezidențiale din SUA
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Viva.ro
La așa veste nu se mai gândea nimeni acum! Ce a decis INSTANȚA în ceea ce-i privește pe Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf după 3 ani de procese. Acuzații din ce în ce mai grave
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale?  „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Libertateapentrufemei.ro
Sanda Țăranu, dezvăluiri după moartea Deliei Budeanu. Erau sau nu rivale? „Fiecare avea frumusețea ei”. De ce nu a fost la înmormântare
Cea mai mare țeapă pentru cei care folosesc Gmail. Poți să rămâi foarte ușor fără cont
FANATIK.RO
Cea mai mare țeapă pentru cei care folosesc Gmail. Poți să rămâi foarte ușor fără cont
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și susține: „De asta îmi place mai mult în România”
GSP.RO
Francezul căsătorit cu o româncă s-a mutat la București de la Paris și susține: „De asta îmi place mai mult în România”
Cea mai bună metodă pentru a proteja trandafirii iarna. Nu vor îngheța deloc și vor înflori spectaculos anul viitor
FANATIK.RO
Cea mai bună metodă pentru a proteja trandafirii iarna. Nu vor îngheța deloc și vor înflori spectaculos anul viitor
Cum arată, la aproape 60 de ani, Fernando Colunga, actorul din telenovela 'Esmeralda'. Celebrul Jose Armando e adeptul operațiilor estetice / Foto
Unica.ro
Cum arată, la aproape 60 de ani, Fernando Colunga, actorul din telenovela 'Esmeralda'. Celebrul Jose Armando e adeptul operațiilor estetice / Foto
Prețul aurului atinge NIVELURI RECORD în 2024: Cum poți PROFITA ȘI TU de această creștere
Financiarul.ro
Prețul aurului atinge NIVELURI RECORD în 2024: Cum poți PROFITA ȘI TU de această creștere
"Testez iubiţi, soţi, amanţi". Un trend de pe TikTok a devenit motiv de înșelăciune. Cum rămân fără banii oamenii care cad în plasa anunțului
Observatornews.ro
"Testez iubiţi, soţi, amanţi". Un trend de pe TikTok a devenit motiv de înșelăciune. Cum rămân fără banii oamenii care cad în plasa anunțului
Horoscop 28 octombrie 2024. Leii este posibil să aibă parte de discuții în contradictoriu și chiar dispute aprinse cu cei din anturajul apropiat
HOROSCOP
Horoscop 28 octombrie 2024. Leii este posibil să aibă parte de discuții în contradictoriu și chiar dispute aprinse cu cei din anturajul apropiat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI