Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.
Cuprins:
Despre pin
Pinul are rădăcine pivotante, în timp ce frunzele sunt dispuse în mănunchiurile. Florile sunt conice și au la bază două ovule care se transformă în semințe de culoare gri.
Pinul se înmulțește prin semințe și are multe proprietăți terapeutice, mai ales în muguri.
Mugurii de pin sunt semințele comestibile. Există peste 20 de specii de pin care produc semințe comestibile, însă printre cele mai populare sunt pinul mexican, pinul de Colorado, italian și pinul chinezesc.
În ceea ce privesc semințele de pin, ele se culeg primăvara, atunci când conul începe să se deschidă. Înainte de a fi consumate, semințele se lasă pe conuri care sunt depozitate la soare ca să se usuce. Se zdrobesc conurile și se culeg mugurii, care mai apoi trebuie să treacă prin procesul de decojire.
Mugurii de pin au o textură fină, asemănătoare cu cea a năutului și gust dulceag. La fel ca multe alte semințe, de exemplu semințele de dovleac sau semințe de in odată prăjite, mugurii de pin devin mai gustoși.
Semințe de pin – beneficii
Cresc nivelul de energie și mențin pielea sănătoasă
Semințele de pin pot crește nivelul de energie datorită proteinelor, fierului și magneziului. Puterea antioxidantă a vitaminei E conținută în ele poate ajuta să la păstrarea unei pieli sănătoase și cu aspect tânăr.
Reduce riscul de diabet
În plus, consumul regulat de semințe de pin sau alte semințe și nuci poate ajuta la reducerea riscului de diabet și boli de inimă. Acest beneficiu se poate datora tipului de grăsimi întâlnite în mod obișnuit în semințe și nuci.
Sanatatea inimii
Mugurii de pin conțin o varietate de substanțe nutritive care contribuie la sănătatea inimii și pot reduce riscul bolilor cardiovasculare, inclusiv antioxidanți care ajută la sănătatea inimii pe termen lung și scurt.
Consumul a cel puțin trei porții de semințe de pin sau alte nuci în fiecare săptămână poate reduce riscul de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială. Este important să consumăm în jur de 30 de grame de nuci în fiecare zile.
Grăsimile nesaturate din nuci ajută la creșterea nivelului de colesterol HDL sau bun și la scăderea nivelului de colesterol LDL sau „rău”. Acizii grași omega-3 pot preveni aritmiile (o afecțiune în care inima bate prea repede sau prea lent) și ajută la reducerea coagulării sângelui.
Sunt benefice pentru diabetici
Nucile de pin, împreună cu alte semințe și nuci, pot ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge stabili datorită echilibrului dintre grăsimi, fibre și proteine. În plus, magneziul din semințelele de pin poate contribui la îmbunătățirea capacității insulinei de a absorbi glucoza.
Sănătatea creierului
Acizii grași omega-3 găsiți în mugurii de pin pot ajuta la construirea și repararea celulelor din creier. Cercetările au arătat o legătură între omega-3 și capacitățile de gândire îmbunătățite și fluxul de sânge către creier. Antioxidanții din pin pot ajuta, de asemenea, la scăderea stresului celular și a inflamației din creier, ceea ce poate îmbunătăți cunoașterea generală și reduce riscul de demență.
Nutriție
Semințele de pin sunt bogate în magneziu, fier, antioxidanți, zinc și proteine, care pot ajuta la gestionarea diabetului, a sănătății inimii și a creierului.
Alți nutrienți din mugurii de pin includ:
- Fosfor
- Vitamina K
- Fibre dietetice
- Vitamina E
- Calciu
- Mangan
- Nutrienți pe porție
28 de grame de muguri de pin conțin:
- Calorii: 191
- Proteine: 3,9 grame
- Grăsime: 19 grame
- Glucide: 3,7 grame
- Fibră: 1,1 grame
- Zahar: 1 gram
- Magneziu: 71,2 miligrame
- Fosfor: 163 miligrame
- Fier: 1,57 miligrame
Semințele pin sunt sănătoase, dar bogate în calorii. Acestea ar trebui adăugate la dieta ta cu moderație, mai ales dacă încerci să slăbești.
Acestea fiind spuse, o porție de 28 de grame de semințe de pin oferă mulți nutrienți esențiali, inclusiv fibre dietetice, care pot ajuta la o senzație de sațietate. Drept urmare, acești muguri pot ajuta să la reducerea poftei de mâncare.
Există un procent mic de oameni care experimentează un gust amar, metalic, atunci când consumă semințe de pin.
Gustul amar poate dura de la două până la patru săptămâni sau 1-2 zile. Nu este o reacție alergică și nu are consecințe asupra sănătății. Motivul pentru care unii oameni experimentează acest lucru este neclar, deși s-ar putea datora unor factori genetici sau legat de consumul anumitor specii de nuci de pin.
Cum să consumi semințe de pin
Semințele de pin sunt utilizate în mod obișnuit în pesto datorită gustului lor de unt. De asemenea, pot fi adăugate la diverse feluri de mâncare. Sunt delicioase crude și pot fi o gustare minunată. Le poți prăji, iar acest proces le va spori aroma.
Când cumperi smințe de pin, verifică data de expirare pentru a te asigura că sunt proaspete.
Le poți păstra în frigider sau congelator pentru a le menține proaspete mai mult timp. Prăjirea nucilor le extinde durata de valabilitate în comparație cu depozitarea lor crudă.
Câteva moduri în care poți adăuga muguri de pin în dieta ta:
- Amestecă-le cu brânză, usturoi, busuioc, brânză și ulei de măsline pentru a face un pesto.
- Presară pe iaurt cu fructe și alte nuci pentru a crea un parfait delicios.
- Adăugă-le crude sau prăjite la salate sau preparate din paste.
- Pune-le într-un hummus de casă.
- Adaugă-le la feluri de mâncare vegetale, cum ar fi conopida prăjită, broccoli sau fasole verde
- Pune-le în garnituri de cereale precum quinoa sau orez.
Uleiul de muguri de pin are o aromă delicată, dulce și este utilizat în multe remedii medicinale tradiționale.
Proprietatea sa emolientă ajută la menținerea pielii bine protejată de uscăciune. De asemenea, a fost utilizat în ca ulei de bază în medicamente tradiționale și aromoterapie, în industria farmaceutică și cosmetică.
Care sunt alimentele bogate în fier, un nutrient foarte important
Sursa foto: 123rf.com