Puțini sunt însă cei care conștientizează problemele cu care se confruntă, motiv pentru care evită să apeleze la un psiholog, pentru a depăși mai ușor perioada grea pe care o traversează.
Sunt oameni care nu privesc psihoterapia cu ochi buni, oameni care încă mai cred că este dedicată „nebunilor”.
Când e nevoie să mergi la psiholog
- Când toate sentimentele tale sunt foarte intense, e nevoie să mergi la psiholog
- Atunci când se întâmplă ceva neprevăzut, te gândești imediat la cel mai rău lucru posibil? Aceste frici pot fi paralizatoare, pot duce la atacuri de panică și la evitarea anumitor situații. Iar când viața ta devine constrânsă din cauză că eviți să faci anumite lucruri, trebuie să ceri ajutorul unui psiholog, scrie life.ro.
- Când ai suferit o traumă și te gândești doar la asta
- Durerea unei morți în familie, o despărțire sau pierderea unui job sunt suficiente pentru a căuta consiliere. Avem tendința să credem că aceste sentimente vor dispărea de la sine, însă nu se întâmplă mereu așa.
- Atunci când ai nevoie de anumite substanțe pentru a face față
- Dacă realizezi că ajungi să bei alcool sau să consumi droguri în cantități din ce în ce mai mari sau tot mai des, acestea ar putea fi semnele că încerci să înăbuși anumite sentimente. Aceste substanțe se pot traduce și în mâncare, de unde și mâncatul emoțional, sau în medicamente
- Primești mereu feedback negativ la lucru. Modificările apărute în cazul performanței la job sunt des întâlnite în rândul celor care suferă de probleme emoționale sau psihice. În afară de schimbări de concentrare și atenție, ai putea primi feedback-uri negative din partea șefilor sau a colegilor de serviciu legate de calitatea slabă a muncii tale.
- Când nu mai ești interesat de activitățile tale preferate
Vedetele au recunoscut că au apelat la ajutorul psihologilor
Andreea Marin este una dintre vedetele care au recunoscut faptul că a trecut prin clipe în care a avut gânduri negre și nu a ezitat să apeleze la specialiști pentru a scăpa de ele.
Fosta prezentatoare tv a declarat că totul a început la trei ani de la nașterea fetiței sale. De asemenea, Andreea Bălan a apelat la un terapeut pentru a depăși anumite momente care au afectat-o în adolescență.
„Am schimbat terapeutul de două ori. La un moment dat, am terminat niște probleme pe care le aveam de rezolvat și am trecut la altcineva, pe care l-am schimbat pentru că nu pricepea ce spun. La terapie este foarte important să ai o conexiune cu terapeutul și să înțeleagă ceea ce îi spui și să simți că te ajută. Dacă nu, îl schimbi.
Sfatul meu este ca, atunci când ai o problemă, să te duci la terapie. Drept dovadă, Mădălina Manole nu a fost sfătuită de apropiații ei, și nu au băgat-o în seamă și a ajuns la ce a ajuns… Adică e foarte important pentru apropiați să vadă că există o problemă și să te sfătuiască cum trebuie (…)”, a spus Andreea Bălan în urmă cu o lună, pentru revista Viva
Dana Nălbaru și Anca Badiu sunt alte două persoane din peisajul monden, care nu s-au sfiit să vorbească despre perioadele grele prin care au trecut și despre ajutorul pe care l-au primit din partea specialiștilor.
Moartea fratelui ai a pus-o la pământ pe Anca Badiu, care nu a aflat nici acum cu certitudine care a fost cauza reală a morții bărbatului.