Rulouri cu lipie
Ingrediente: două lipii arăbeşti, patru felii de şuncă, două roşii potrivite, două ouă fierte tari, patru frunze de salată, două linguri de maioneză.
Mod de preparare: se întind lipiile, se ung cu câte o lingură de maioneză, apoi se aşază pe ele, centrat, câte două frunze de salată şi două felii de şuncă, roşiile tăiate cubuleţe şi ouăle feliate. Se rulează strâns şi se servesc proaspete.
Baghetă cu chifteluţe şi caşcaval
Ingrediente: două bucăţi de baghetă de circa 12 cm, şase chifteluţe rotunde din carne de pui, două felii de caşcaval, două linguri de sos pentru spaghete condimentat.
Mod de preparare: se taie baghetele în două, pe lung, şi se aşază câte trei chifteluţe în interiorul fiecăreia. Chiftelele se stropesc cu sosul de roşii şi se acoperă cu o felie de caşcaval. Se introduc la cuptor trei-patru minute.
Pâine prăjită cu pui şi legume
Ingrediente: două felii de pâine, o frunză de spanac, 100 g de pui la grătar, câteva rondele de ceapă roşie, 100 g de brânză telemea, câteva feliuţe de roşie, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: cele două felii de pâine se prăjesc, apoi se aşază pe una dintre ele frunza de spanac, puiul la grătar tăiat fâşii, rondelele de ceapă, cubuleţele de brânză, feliile de roşie şi condimentele. Se acoperă cu cealaltă felie de pâine.