E mai mult decât evident de ce mesajele erotice (sexting) au explodat ca popularitate în rândul utilizatorilor de smartphone: procedeul e comod, simplu şi-ţi permite să-ţi satisfaci virtual orice fantezie erotică, prin simpla apăsare a unei taste.
Un studiu mondial efectuat anul acesta a scos la iveală faptul că, faţă de anul 2012, numărul celor care fac sex prin smartphone a crescut de la 26% la 44% în rândul utilizatorilor cu vârsta între 18 şi 40 de ani, în 2014.
Totuşi, specialiştii IT îi avertizează pe amatorii de sex prin cuvinte şi fotografii că trebuie să fie foarte atenţi pentru a nu li se încălca intimitatea, făcându- se astfel de ruşine. Iată câteva sfaturi pentru cei ce se înfierbântă… pe smartphone:
Decide-te dacă îţi pozezi şi faţa. Oricât de înspăimântător ţi s-ar părea, oricând cineva, chiar şi un apropiat, poate da share unei poze care să ajungă la întreaga planetă. De aceea, când faci sexting, ai grijă să nu-ţi pozezi faţa sau tatuajele de pe corp – care duc la identificarea ta. Atenţie! Photoshopul nu e o idee bună, căci există programe care pot reface imaginea iniţială.
Nu face sexting când eşti ameţit de alcool. Deşi după câteva pahare de alcool dispar inhibiţiile, asta poate duce la un dezastru când trimiţi sms-uri sau mms-uri explicite. Riscul de a trimite unei alte persoane din agenda telefonică decât celei vizate e foarte mare. Cel mai bine e să laşi telefonul la o parte când te apuci de băut.
Şterge informaţiile despre fotografie când o expediezi. Chiar dacă nu apari cu faţa într-o poză erotică, tot poţi fi identificat din cauza datelor EXIF (prescurtarea expresiei engleze Exchangeable image file format (în traducere: format comutabil pentru fişiere imagine). Este o specificaţie a metadatelor fotografiilor (datele despre fotografii), pe care aparatele foto digitale actuale (2011) le produc suplimentar pentru fiecare fotografie digitală propriu- zisă.
Şterge dovada. Nu se ştie niciodată cine îţi umblă prin telefon şi dă peste mesajele sexuale sau peste pozele erotice. E mai bine să-ţi ştergi toate acestea, mai ales dacă ai obiceiul să-ţi laşi telefonul anapoda sau să-l împrumuţi pentru ca alţii să se joace.
Nu face sexting la serviciu. Studiile arată că majoritatea utilizatorilor de smartphone trimit mesaje sau poze cu conţinut erotic chiar la locul de muncă, mai ales între orele 10.00 şi 12.00. Atenţie! Dacă gadgeturile tale sunt conectate la reţeaua wi-fi de la serviciu, poţi fi dat de gol foarte uşor.
Fă sex virtual printr-un terminal securizat. Dacă ai mai multe gadgeturi legate între ele, gândeşte- te bine înainte să apeşi “send”. Să presupunem că trimiţi mesaje prin iMessage şi mai ai şi iPadul conectat la iMessage. Dacă iPadul e acasă, şi acesta va primi mesajul şi cineva ar putea fi curios să vadă despre ce e vorba.
Asigură-te că faci conversaţie cu cineva de încredere. Este uşor să cazi în capcana cuiva care spune “jur că nu arăt nimănui”. Gândeştete pe termen lung, spre exemplu în caz de despărţire, ceartă sau dacă persoanei respective îi plac farsele.

 
 

Urmărește-ne pe Google News