Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, după sărbători trebuie să se revină la o dietă echilibrată, ușor redusă caloric, pentru a corecta efectul exceselor alimentare din această perioadă.
„Acest lucru este valabil pentru întreaga familie, de la cei mari și până la cei mai mici. O dietă fadă sau de înfometare este cea mai păguboasă alegere, pentru că rezultatele se obțin rapid, însă ele nu sunt de durată”, precizează nutriționistul.
„Este important așadar să consumăm o mare diversitate de legume și fructe colorate pentru a putea beneficia la maxim de efectele lor asupra sănătății. Asta pentru că ele conțin o serie de substanțe nutritive fitochimice, care se combină și se completează reciproc în lupta pentru menținerea stării de sănătate. Din dieta întregii familii nu trebuie să lipsească legumele și fructele proaspete, cereale integrale bogate în fibre, proteinele de natură superioară din pește și lactate fermentate (chefirul, sana, laptele bătut)”, subliniază Lygia Alexandrescu, citată de Agerpres.
Totodată, dieta zilnică trebuie împărțită în trei mese principale și două gustări de fructe, iar între mese să se consume din abundență lichide care hidratează: apă și ceai neîndulcit.
Gustarea de fructe de dimineață poate fi formată din fructe mai dulci, cu indice glicemic superior, iar cea de după-amiază din fructe mai acre.
Nutriționistul subliniază că pentru hidratare nu trebuie băute lichide foarte reci, pe care bărbații le preferă indiferent de anotimp, ci lichide calde sau la temperature camerei.