Pentru ca drumul cu micuțul tău să fie cât mai relaxant și liniștit va trebui să fii pregătit din toate punctele de vedere.

În articolul de azi îți oferim 12 sfaturi care s-ar putea dovedi utile atunci când vei porni la drum cu mașina împreună cu bebelușul tău.

Pregătește mașina de drum

Înainte de toate va trebui să mergi cu mașina în service pentru o verificare amănunțită. Dacă este nevoie de vreo reparație, oricât de mică, mai ales la instalația de aer condiționat, nu ezita să o faci. O temperatură optimă în habitaclu este foarte importantă atât pentru bebeluș, cât și pentru tine.

De asemenea, fă plinul cu carburant. Dacă vei începe călătoria cu un rezervor plin vei putea să faci mai puține opriri și copilul va dormi mai mult. În plus, acesta nu va fi expus la vaporii de combustibil dacă ai fi nevoit să oprești pentru a realimenta.

Alege cel mai potrivit moment al zilei

Ideal ar fi să călătorești cu mașina atunci când copilul tău doarme. Astfel, poți călători fără să-ți faci constant griji cu privire la disconfortul acestuia. Dacă nu te deranjează să conduci noaptea, aceasta reprezintă o opțiune excelentă.

Montează corect scaunul copilului

Pentru a-i crea micuțului tău un confort cât mai apropiat de cel de acasă va trebui să verifici scaunul de maşină înainte să pornești la drum.

Asigură-te că acesta este instalat corect pe banchetă, conform instrucțiunilor producătorului, iar centurile de siguranță sunt reglate foarte bine.

Montează corect scaunul bebelușului în mașină

Montează parasolare și o oglindă

Dacă nu ai pe geamuri folie solară, gândește-te să instalezi parasolare atât pe geamul din dreptul copilului, cât și pe cel din partea opusă. Dacă nu îi este foarte cald, iar razele de soare nu îl deranjează, este foarte posibil să doarmă aproape pe tot parcursul călătoriei.

Un pasager va sta lângă bebeluș

Dacă vorbim de bebeluș, ideal ar fi ca în mașină să fie măcar doi adulți astfel încât unul dintre aceștia să stea în spate cu copilul.

Dacă acesta va sta singurel, mai mult ca sigur că se va plictisi, se va enerva, va începe să plângă și chiar se va speria, iar călătoria se va transforma într-un coșmar. 

Dacă mergi doar tu cu bebelușul, ia în calcul achiziționarea unei oglinzi mari cu ajutorul căreia să-l supraveghezi pe micuț fără a fi nevoit să te întorci la el. Astfel, te vei putea concentra pe condus.

Jucării pentru bebeluș

Câteva jucării de pluș pot ține copilul ocupat o parte din călătorie. Panourile cu activități sunt recomandate la călătoriile de lungă durată și se pot atașa deasupra scaunului bebelușului. Nu uita să iei pe un stick de memorie muzica preferată a copilului tău.

De asemenea, decorează geamurile cu diverse imagini colorate care să-l țină ocupat pe bebeluș cât mai mult timp. Dacă vei călători noaptea, asigură-te că micuțul tău va avea o sursă de lumină pentru a nu se speria de întuneric. Ai grijă însă ca lumina să nu fie prea puternică pentru a nu te deranja la condus.

Atenție! Nu-i oferi bebelușului jucării dure deoarece acestea pot fi periculoase în timpul deplasării.

Elimină pericolele din jurul copilului

Pentru siguranța copilului, asigură-te că nu există obiecte ascuțite în apropierea scaunului auto al acestuia, chiar dacă bebelușul nu ar avea cum să ajungă la ele. Dacă frânezi brusc, virezi brusc sau chiar ești implicat într-un incident rutier, aceste obiecte ar putea deveni periculoase.

De asemenea, acoperă orice obiecte metalice care sunt la îndemâna copilului deoarece acestea s-ar putea încălzi la soare și i-ar putea cauza micuțului leziuni la nivelul pielii.

Fă stoc de lapte, scutece și șervețele

Călătoria poate dura mai mult decât ți-ai planificat, așa că asigură-te că bebelușului nu îi va lipsi absolut nimic, de la lapte, scutece și până la șervețele umede și uscate.

Alăptarea bebelușului este ușoară deoarece nu trebuie să pregătești alimente speciale pentru el. Dacă folosești un biberon, pune lapte praf în el dinainte și asigură-te că ai în mașină un termos cu apă caldă.

Dacă micuțul a trecut deja la „diversificare” va trebui să ai o geantă frigorifică din care să nu lipsească clasicele borcane cu piureuri pentru bebeluși, fructele, legumele, apa și alte alimente.

În plus, nu uita de scutece și șervețele pentru bebeluși, astfel, vei evita situația neplăcută în care să rămâi fără acestea la jumătatea drumului.

De asemenea, ia cel puțin doi saci de plastic în cazul în care hainele bebelușului se pătează, astfel încât să le poți depozita până ajungi la destinație.

Snacks-uri și apă pentru tine

Nu te neglija! Va trebui să te asiguri că ai în mașină suficient de multă apă pentru hidratare și diverse gustări de tip „snacks”.

În cazul în care călătorești noaptea, nu uita să bei cafea sau să mănânci un baton energizant pentru a te menține într-o formă cât mai bună la volan.

Cum organizezi obiectele necesare pentru călătoria cu mașina împreună cu bebelușul

Păturica bebelușului și haine de schimb

O păturică este foarte utilă la drum lung. O poți folosi pentru a-i sprijini capul bebelușului în scaunul auto sau să-l învelești atunci când doarme.

Totodată, îmbrăcă-l pe cel mic în straturi, astfel încât să-l poți îmbrăca sau dezbrăca cu ușurință în funcție de temperatură. Asigură-te că ai cel puțin două schimburi de hăinuțe.

Atenție! Nu lăsa păturica pe scaunul copilului pentru că există riscul să îi cadă peste față în timp ce doarme și, dacă nu este supravegheat, se poate întâmpla o tragedie.

Trusa cu medicamente

Nu pleca la drum fără o trusă standard de prim ajutor. Din aceasta nu trebuie să lipsească un termometru, medicamente pentru scăderea temperaturii, siropuri, creme pentru erupții cutanate și orice alte medicamente de care ar putea avea nevoie copilul tău.

Fă oricâte pauze este nevoie

Este important să nu lași copilul să petreacă perioade lungi de timp în scaunul auto, motiv pentru care este recomandat să faci opriri ori de câte ori este nevoie.

Obligatoriu, va trebui să oprești pentru a-l hrăni pe cel mic. De aceea, încearcă să te organizezi astfel încât să-l ridici din scaun, să-l hrănești și să ai contact fizic cu el.

Urmărește-ne pe Google News