E vremea vacanțelor și dacă ai în plan să mergi la munte, la mare, într-un alt oraș sau o altă țară, cu siguranță ai și un buget pe care te poți baza pentru a avea parte de relaxarea perfectă. Cum să faci să nu-l depășești și să nu cheltuiești în plus, astfel încât să mai ai bani și la întoarcerea acasă pentru zilele următoare până la salariu sau pensie, află în continuare!

Cele mai mari cheltuieli dintr-un buget de călătorie sunt transportul, cazarea și mâncarea. Acestea trebuie estimate corect încă de la planificarea vacanței!

Alege cu grijă destinația

Întotdeauna vrei să alegi cea mai bună destinație pentru a-ți petrece vacanța. Dar aceasta trebuie aleasă și în funcție de resursele tale financiare. Având resurse limitate, ar fi bine să alegi ceva în funcție de buget. Dacă îți alegi întâi destinația și abia apoi îți faci socotelile să vezi dacă-ți ajung banii, nu procedezi deloc înțelept.

Ține cont de faptul că destinațiile care au cea mai mare cerere sunt, la rândul lor, și cele mai scumpe. Orientează-te către locuri mai puțin aglomerate sau populare, dar care să aibă și ele atracțiile lor. Astfel, te ferești și de pericolele pandemiei care încă nu a trecut.

Ține cont de moneda locală

Atunci când călătorești într-o altă țară, în care este utilizată o altă monedă, trebuie să te informezi despre cursul de schimb. Și dacă vrei să economisești, cel mai bine este să alegi un loc unde schimbul valutar te favorizează. 

Atenție la mesele excesive!

Nu comanda niciodată mai mult decât poți mânca. Se întâmplă ca după o zi în care ai umblat și ai vizitat mai multe obiective să fii tare înfometat/ă și atunci când te așezi la masă la o terasă sau la un restaurant să comanzi mai mult decât poți mânca. Nu pica în această capcană!

Fă-ți o rutină din a comanda mai întâi un singur preparat și abia după ce-l termini pe acesta, te poți decide dacă mai este cazul să-ți iei și altceva sau nu. Vei vedea că în cele mai multe cazuri te vei simți sătul/ă și nu va fi nevoie să mai cheltuiești alți bani și pentru alt fel de mâncare. Procedând așa, ai grijă puțin și de silueta ta!

Ferește-te de achizițiile compulsive!

Atunci când intri într-unul dintre acele magazine tipice de artizanat, parcă îți dorești să cumperi totul din jur. Micile suveniruri trebuie incluse în buget, pentru că sigur îți vei dori să aduci cu tine acasă ceva care să-ți amintească de acea destinație. Dar atenție, trebuie să-ți controlezi impulsurile de moment, pentru a nu afecta bugetul stabilit anterior.

Urmărește-ne pe Google News