”Faceți-vă timp, beți cel mai bun vin al vostru, fiți fericiți cu ceea ce aveți…”. Așa începe publicația britanică. Un îndemn simplu, care ne face să fim mai atenți la lucrurile de care ar trebui să ne bucurăm.

”Vremurile grele nu durează mult. Alegeți-vă luptele pe care vreți să le duceți. Treziți-vă la aceeași oră în fiecare zi. Nu luați lucrurile personal”, continuă ziarul.

Mai jos, o selecție despre îndemnurile care ar putea fi folositoare.

Despre criză

”Îndurați și păstrați-vă pentru vremuri mai fericite”, transmite, prin intermediul The Guardian, Jutka Fischer din Budapesta, Ungaria, citând din epopeea Eneida a poetului antic Vergilius.

Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la psihoterapeutul meu: ”E OK să te simți melancolic câteodată”. Având în vedere criza actuală, pare foarte oportun.

Jenny Cathcart, Yorkshire, Marea Britanie:

”Viața nu este despre a aștepta ca furtuna să treacă, este despre cum să învățăm să dansăm în ploaie” – Pamela Saunders, Suffolk, Marea Britanie.

”Un sfat important despre răbdare am primit când eram într-un avion în SUA, care întârzia să decoleze. Căpitanul zis: «Întotdeauna spun că mai bine să fiu aici și să-mi doresc să fiu sus decât să fiu sus și să vreau să fiu aici jos» Niciodată nu am uitat asta!”, Emlyn Williams, Milton Keynes, Marea Britanie.

”«Prieteni încercaţi, de ţi-ai ales, De suflet, prinde-i cu verigi de-oţel»
Acest citat mi-a fost dat de bunicul meu cu o caligrafie frumoasă atunci când aveam 10 ani. M-a ghidat de atunci”, spune și Andrea McIntyre, Canada, citând din ”Hamlet”, de Shakespeare.

Despre fericire

”Pentru fericire trei lucruri sunt necesare. Ceva de făcut. Cineva de iubit care să te iubească înapoi. Ceva spre care să țintești”, crede Thomas Howard, Bristol, Marea Britanie.

Sursa foto: HEPTA

Succesul nu duce la fericire; fericirea duce la succes, așa că alege ceea ce te face fericit. Suntem programați pentru succes, dar succesul înseamnă de obicei că țintele sunt schimbate, așa că succesul a fost redefinit, iar fericirea nu mai poate fi atinsă.

Iain Dodds, Morayshire, Marea Britanie:

”Sfatul meu pentru mine, când sunt frustrată peste măsură, este: «Redu-ți așteptările! Fii fericită cu ceea ce ai, căci probabil este îndeajuns. Ar putea fi mai rău!» Și ghici ce: funcționează de fiecare dată. Fie că eram enervată de cât de puțin progres făceam la un proiect, de lipsa de ajutor în casă, anumite imperfecțiuni în grădină, meșteri care nu apăreau, părinți care se plâng la școală, dar care refuză să pună mâna pe ceva, când îmi spun să îmi reduc standardele și să fiu fericită cu progresul avut, întotdeauna mă simt mai bine”, a transmis Felicia Madrigal din Mexic.

”Cred că un sfat pe care mi-l reamintesc (după o întâlnire cu o boală aproape fatală) este acesta: foloseste-ți cea mai bună rochie, cel mai bun porțelan, bea cel mai bun vin; nu aștepta pe mai târziu – mai târziu poate fi prea târziu – dacă te face fericit, fă-o acum” – Valeria Richter, Danemarca.

Despre perfecționism

”Scrisă pe marginea rețetei familiei noastre de sos de către bunica mea din Sicilia, Carmela Lombardi: «Nu fă prea puțin, dar nu fă nici prea mult» Se referea la parmezan, dar eu încerc să aplic la orice în viață”, spune Deena Lombardi Tunmer din Brighton, Marea Britanie.

Înlocuiește ”ar trebui” cu ”ar putea”.

Lyndsey Carter, Devon, Marea Britanie:

”Câteodată nu este necesar ca lucrurile să fie 100% perfecte. Câteodată este de ajuns că sunt 70-80%. Acest sfat mi-a fost dat la 26 de ani de către cel mai bun șef pe care l-am avut. Mi-a dat putere să învăț cum să echilibrez munca cu viața în același timp” – Begoña Diaz, Madrid, Spania.

Foto: Hepta

”Nu este despre ceea ce ai sau nu ai; este despre ceea ce vezi și cum vezi”
Frank Caldwell, Texas, SUA

Despre control

”Sunt un medic de familie semi-pensionat. Când am fost la început în cabinet obișnuiam să agonizez despre pacienții care își făceau singuri rău prin alegerile lor, în ciuda sfaturilor mele repetate. Am primit un sfat și eu și l-am pus la inimă: «Nu-ți lua nicio responsabilitate acolo unde nu ai nicio autoritate. Este o rețetă pentru nebunie» Am spus asta la numeroși oameni care s-au chinuit învinpvățindu-se despre situații în care nu aveau niciun control”, a trasmis Charlene Lockner, Ontario, Canada.

”Acum 20 de ani, când cineva din clasa mea de yoga s-a plâns că nu a avut timp să practice în timpul săptămâmii, profesorul a replicat abrupt: «Desigur că nu ai timp. Trebuie să-ți faci!», De atunci, nu am spus niciodată că nu am timp”, spune Kay Priestly din Lombardia, Italia.

Concentrează-te mai mult pe lucrurile pe care le poți schimba, decât pe cele pe care nu le poți schimba.

Simon Mann, Singapore:

”Dacă nu ai răspunsul, pune o întrebare”, a scris către The Guardian Kirstin Bellhouse din New York, SUA.

”Să nu-ți fie niciodată frică să spui că nu știi”, a transmis șoi Lynn Jasechko din Toronto, Canada.

”Trezește-te în fiecare dimineața la aceeași oră. Am avut tipare șerpuite de somn toată viața mea adult și m-am gândit că trecerea către ore foarte târzii (după 2 dimineața) a fost parte a fiziologiei mele, nefiind ușor de modificat. Totuși, în acest an am citit o carte despre un doctor de somn, care a venit cu acest sfat. A schimbat totul. Am ore regulate de somn (0-8 am) și nu mă simt obosită. Nu este greu de urmărit și chiar funcționează” – Fiona Neilson din Melbourne, Australia.

Despre stima de sine

”Nu pot să știu cu adevărat ceea ce gândesc alții despre mine și oricum nu este treaba mea”, crede Donald Pickering din Emilia-Romagna, Italia.

”Nu te-ai îngrijora ce gândesc oamenii despre tine dacă ai ști cât de rar o fac” – Jan Masson, Milton Keynes, Marea Britanie.

”La departamentul de nevoi speciale de la școala fiicei mele (acum mulți ani), un poster era imediat după intrare. Scria: «Este drăguț să fii important. Dar este mai important să fii drăguț»”, a scris Lynne Morgan din Somerset, Marea Britanie.

Despre eșec

”Am fost supărată când ceva ce am făcut a ieșit dezastruos. Tatăl meu drag mi-a spus: «Nimeni nu a învățat niciodată ceva făcând totul bine». Spun des asta oamenilor” – Lucy Connelly din Dorset, Marea Britanie.

”Îmi bazez atitutdinea pe acronimul FAIL = First Atempt In Learning (Prima încercare de învățare)”, crede Nick Campbell din Londra, Marea Britanie.

”Verișoara mea Elizabeth picta o casă nouă, mare, având un termen de execuție. Când mi-a arătat ce zonă am de făcut, sfatul meu pentru mine a fost: «Să nu faci o treabă prea bună» De atunci, am dat sfatul ăsta și altora, cu timpul” – Nancy Allan, Saskatoon, Canada.

Și, la final, niște răspunsuri năstrușnice

”Șeful meu mi-a dat acest sfat util în muncă: «Câteodată e mai bine să îți ceri scuze decât să ceri permisiune»” – Sepideh Javaherian, Belgia.

”Tatăl meu mi-a spus să nu cumpăr niciodată vopsea ieftină. Mi-aș fi dorit să îl ascult decât să învăț singur. Tot el mi-a mai spus că «nimănui nu-i place un deștept» și «nu fi măgar». Din nou, mi-aș fi dorit să îl ascult decât să aflu pe propria piele”, spune Nick Strasburg din Londra, Marea Britanie.

”De la mamă la fiică: niciodată să nu fii dependentă financiar de un bărbat” – Fiona Cameron, statul New South Wales, Australia.

Foto: Hepta

”Viața e prea scurtă ca să împăiezi o ciupercă. Acest sfat mi-a fost dat la universitate de un prieten, când mă simțeam lovit de o grămadă de lucruri. Era anul 1988. Mereu m-am gândit că e un sfat haios, dar transformator. L-am folosit cu sensul că există mult mai multe în viață decât grijile pentru detalii. Mi-a folosit și m-a ținut cu picioarele pe pământ”, a transmis Bola Rotibi din Sussex, Marea Britanie.

”Cel mai bun sfat pe care l-am auzit a fost «Nu e circul meu, nu sunt maimuțele mele»” – Tanika Klan, statul New South Wales, Australia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News