- Pastele făinoase consumate trebuie alese din făină integrală, pentru că sunt bogate în fibre. Porţia: 40-50 g.
- Salata verde are puţine calorii, însă aduce fibre şi minerale, contribuind la sănătatea tubului digestiv. Porţia: 250 g.
- Seminţele şi alunele sunt surse foarte bune de grăsimi şi proteine. Au minerale şi vitamine din clasa B şi vitamina E. Porţia: 50 g.
- Merele sunt o sursă importantă de carbohidraţi, fibre şi vitamine – A, C, E. Porţia: 300-400 g.
- Fasolea boabe aduce în corp proteine, fibre şi fier. Este săţioasă şi gustoasă. Porţia: 150 g.
- Ciupercile sunt o sursă bună de proteine, fără a aduce grăsimi. De asemenea, au o cantitate mare de vitamine din clasa B. Porţia: 300 g.
- Roşiile au un conţinut mare de antioxidanţi: licope şi betacaroten, de asemenea, multă vitamina C. Porţia: 200 g.
- Sfecla roşie conţine potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C şi B6 şi e o sursă naturală de zahăr. Se consumă fiartă sau stoarsă ca suc. Porţia: 200-300 g.