“Pe o vreme călduroasă, peştele trage bine la nada pe bază de ulei (de cânepă, de somon, de in, de rapiţă). De asemenea, din nadă nu ar trebui să lipsească seminţele uleioase (de cânepă – care trebuie să fie prăjită sau măcinată, fiartă sau uruită şi de floarea soarelui). Ca arome, acum ar trebui să folosiţi mierea şi anasonul”, ne-a declarat Claudiu Popa. El ne-a mai dezvăluit că perioadele când peştele trage cel mai bine sunt dimineaţa, când temperatura bălţii se micşorează, sau seara, după apusul soarelui.
“În timpul zilei, peştele caută locurile adânci, gropile, unde este mai răcoare, sau zonele umbroase (sub plauri, la umbra sălciilor sau a stufului)”, a conchis patronul Claumar Pescar, un magazin dedicat pescarilor, amplasat pe bulevardul Ghencea nr. 30, deschis non-stop.
Amestecă nada cu apa din baltă!
Pentru a obţine rezultate mult mai bune în timpul unei partide de pescuit, trebuie să amesteci nada folosită cu apă din baltă. Şi încă ceva: spală-te pe mâini cu un săpun pe bază de plante, pentru că peştele simte mirosul de om. În nici un caz nu îţi băga mâinile în amestecul de nadă după ce ai fumat!
Libertatea te trimite la pescuit!
Trimite-ne o poza cu tine la pescuit pe adresa de e-mail: pescuit@libertatea.ro şi poţi câştiga săptămânal un voucher în valoare de 500 de lei, oferit de Claumar Pescar SRL, constând în produse de pescuit. Cea mai frumoasă fo-tografie va fi desemnată câştigătoare de un juriu format din reprezentanţi ai ziarului Libertatea şi va fi publicată în ziarul de duminică.