Se mai recomanda: peste (pastrav sau ton), carne de miel, iepure, fructe (capsuni, coacaze), ulei extravirgin de in sau de masline, bogat în acizi grasi omega 3 si omega 6.

Vara e recomandat consumul alimentelor în starea lor naturala ca: rosii, ardei, ceapa verde, fasole verde, dovlecei, castraveţi, salata verde, ţelina, mazare, vinete, piersici, pepene, smochine crude, evitându-se carnea si marind consumul de lichide.

Se mai recomanda: porumb fiert, ciuperci, cartofi dulci, dar si orez, laptisor de matca, dude si afine (ce previn problemele digestive).

Toamna e foarte important sa fie evitate asocierile incorecte de alimente. Ca digestia sa fie mai usoara, proteinele animale (carne, peste, brânza) nu trebuie consumate cu cereale (pâine, orez, paste fainoase). La o masa trebuie inclus un singur aliment proteic.

Se mai recomanda: cartofi, morcovi, pastârnac, napi, elina si patrunjel (radacina), praz, varza, conopida, broccoli, sfecla, ciuperci, fasole, mazare, linte, mere, pere, gutui, andive, mandarine, struguri (cu masura deoarece conin mult zahar), castane, flori de soc (stimuleaza metabolismul si sunt diuretice). De asemenea, alune si nuci, bogate în Omega 3.

Iarna, organismul are tendinţa de a acumula energie si de a lua în greutate. Sunt indicate legume ca dovleci, anghinare, ridiche alba, praz, sfecla, andive, ceapa, cartofi; fructe ca mere, pere, citrice, macese, nuci si alune, dar si cereale, grâu, orez, fulgi de ovaz, mei, hrisca.

Se mai recomanda: carne de pui, fazan, carne de porc, peste dar si varza murata, care aduce organismului un aport semnificativ de vitamina C.

”Libertatea pentru Femei”

 
 

Urmărește-ne pe Google News