Tuse care nu dispare
Mergi la medic, dacă ai o tuse persistentă, care nu dispare nici după tratament. Tusea provocată de răceală sau infecții respiratorii dispare, de obicei, după o săptămână, două. Doctorul îți va asculta plămânii și va recomanda o radiografie, dacă va suspecta că ceva nu este în regulă.
Schimbări în respirație
Dificultățile de respirație sau gâfâielile sunt, de asemenea, posibile semne ale cancerului la plămâni. Aceste simptome pot apărea dacă tumoarea blochează sau îngustează căile respiratorii. Dacă obosești mai repede după ce urci scările sau îndeplinești alte activități care nu te epuizau înainte, mergi la medic.
Scădere bruscă în greutate
Dacă slăbești brusc, deși nu ai ținut dietă, cancerul la plămâni ar putea fi o cauză. Celulele canceroase folosesc energia organismului tău și nu mai poți asimila ce mănânci.
Durere în piept
Cancerul la plămâni poate provoca durere în piept, umăr sau spate. Spune-i medicului dacă observi o astfel de durere, indiferent dacă este ascuțită, constantă ori vine și trece. Ea apare, de obicei, când cresc nodulii limfatici ori cancerul este în metastază.
Respirație șuierătoare
Când căile respiratorii sunt blocate sau inflamate, plămânii produc o respirație șuierătoare. Acest simptom poate fi asociată și cu alte probleme de sănătate, unele fiind ușor de tratat. Cel mai bine este să mergi la medicul tău, iar el îți va spune dacă ai motive de îngrijorare.
Continuarea pe unica.ro