Aceste antrenamente combină exerciții cardio cu exerciții specific de dezvoltatre a forței și musculaturii, reuşind să tonifice corpul nu doar să ardă calorii. Există antrenori care aduc elemente din diferite sporturi, karate, atletism, rugby pentru a intensifică și varia sesiunile de antrenament. Cheia acestor antrenamente este că limiteza perioadă de odihnă obligând organismul să consume cât mai multe calorii printr-o accelerare a metabolismului. ” BootCamp îți pune la încercare fiecare grupă muscular nefiind doar un antrenament cardio ci și un foarte bun mod de a tonifia și dezvoltă musculatura.Este indicat pentru toate tipurile fizice, pentru cei puternici, pentru cei mai puțin puternici, pentru cei cu surplus de greutate sau, din contră, pentru cei care vor să-și crească, puțin, masă musculară. Îți pune în concordanță corpul cu mintea, oferind rezultate excelente fizice dar și psihice”, ne-a spus antrenorul Richard Zamfirache..
Un astfel de antrenament intens necesită și o alimentative corespunzătoare.
O alimentație optimă trebuie să ne asigure toți nutrienții necesari pentru o bună desfășurare a activităților zilnice. Dacă urmează să facem efort trebuie să acordăm o atenție și mai mare alimentelor ce le vom consumă atât înainte, cât și după efort.
”Este important să mâncăm des, pentru a asigura un flux continuu de nutrienți și să bem cel puțin 2 L de lichide pe zi, apă plată fiind cea mai potrivită pentru a ne asigură hidratarea corectă. Că să ne asigurăm că vom avea parte de energie pe parcursul activității propuse, se recomandă consumarea unei mese bogate în proteine și carbohidrați complecși, înainte cu 1-2 ore. Alimente ce conțin proteine de calitate sunt carnea, peștele, ouăle, brânză sau iaurtul, iar niște exemple de carbohidrați complecși sunt orezul ,cerealele, paștele integrale, alături de care se pot consumă legume verzi pentru aportul de vitamine și fitonutrienti. O masă potrivită înainte de efort ar putea conține paște integrale cu carne de vită, consumate alături de o salată de crudități. Putem adaugă și un ceai verde alături de această masă, pentru energie sporită și antioxidanți valoroși”, ne-a spus nutriţionista Raluca Georgescu.
Este foarte important să ne hrănim și după efortul fizic , pentru a ne recupera adecvat. O greșeală frecvență a necunoscătorilor este că nu consumă nimic după o activitate intensă, această greșeală putând avea efecte nedorite asupra corpului și a psihicului.
Imediat după terminarea activității, putem consuma fructe dulci, iar la o oră după acestea, o masă cu peşte oceanic cu o garnitură de mazăre și alte legume sotate sau crude.