• ZIUA 1. Mic dejun: 200 ml suc natural de mere, o tartă cu fructe, o cafea. Gustare: fructe de sezon. Prânz: salată de ton cu porumb, ceapă, măsline şi două felii de pâine prăjită. Gustare: salată de vinete sau humus cu pâine cu tărâţe. Cină: salată grecească cu brânză feta şi o pulpă de pui la cuptor, cu usturoi.
  • ZIUA 2. Mic dejun: salată de fructe exotice, o cafea. Gustare: un pumn de nuci. Prânz: lasagna cu carne de vită, salată verde. Gustare: iaurt cu un fruct. Cină: curmale cu cremă de brânză şi nuci.
  • ZIUA 3. Mic dejun: compot de mere, seminţe de dovleac prăjite cu miere, o cafea. Gustare: trei biscuiţi digestivi cu un fruct. Prânz: supă de legume, două felii de pâine integrală. Gustare: 200 ml suc natural de mere, pere, grepfrut, portocale. Cină: orez fiert cu carne de vită.
  • ZIUA 4. Mic dejun: fructe de sezon, două felii de pâine prăjită cu miere, o cafea. Gustare: un pumn de nuci. Prânz: sote de legume, brânză feta, două felii de pâine prăjită. Gustare: iaurt cu un fruct (la alegere). Cină: ghiveci de legume cu carne de vită.
  • ZIUA 5. Mic dejun: cereale integrale cu fructe uscate şi lapte semidegresat (1,5% grăsime), o cafea. Gustare: două felii de pâine prăjită cu miere. Prânz: peşte afumat cu orez. Gustare: fructe de sezon. Cină: salată de legume şi o pizza mică.
  • ZIUA 6. Mic dejun: tartă cu fructe, o cafea. Gustare: fructe de sezon. Prânz: plăcintă de praz sau spanac. Gustare: îngheţată. Cină: legume la cuptor şi o pulpă de pui la grătar. 4 ZIUA 7. Mic dejun: omletă (fără ulei) cu roşii şi piper, două felii de pâine prăjită. Gustare: porumb copt. Prânz: supă de legume, carne de vită la grătar şi salată verde. Gustare: trei biscuiţi digestivi. Cină: cartofi copţi cu rozmarin şi salată verde.

Ţineţi minte!

  • Mestecaţi bine alimentele, fără să vă grăbiţi. Digestia va fi mai uşoară şi senzaţia de saţietate, mai durabilă.
  • Nu beţi apă imediat după ce aţi mâncat, pentru a evita balonarea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News