Recunoaşte-ţi greşelile

Asumă-ţi greşelile pe care le-ai înfăptuit şi, în niciun caz, nu încerca să-i pasezi lui vina. O învinuire nu este deloc o cale eficientă spre o soluţie pozitivă. Mai ales atunci când este mai mult decât evident că problemele care au dus la dispută s-au ivit din cauza ta, recunoaşte şi nu continua să negi. Orgoliul exa-gerat nu aduce nimic bun, ba, din contră, amplifică conflictul.

Nu-i „preda” lecţii

Nu te considera superioară lui, nu încerca să-l schimbi, nu-i da tot timpul sfaturi. Pentru ca relaţia să meargă, nu uita că între voi trebuie să existe tot timpul o relaţie de parteneriat. Nu îi aduce niciodată critici nefondate şi acordă atenţie situaţiilor care i-ar putea răni sentimentele. Ştii bine că jignirile gratuite nu sunt uşor de trecut cu vederea.

Nu dramatiza problemele

E adevărat, nu trebuie niciodată să te ascunzi, să te simţi neînţeleasă şi să renunţi la a-ţi exprima neliniştile şi nemulţumirile, dar evită să exagerezi. Dacă tot timpul te plângi şi îl întâmpini numai cu „avalanşe” de reproşuri, cu asemenea atitudine nu faci nimic altceva decât să favorizezi apariţia conflictelor.

Fără resentimente

Nemulţumirile şi conflictele mai vechi nerezolvate vor alimenta sentimentele de furie şi frustrare. Asemeni unei bombe cu ceas, vei răbufni la un moment dat. De aceea, dacă ceva te deranjează, spune. Nu e bine să îţi reprimi supărările şi să nu i le spui, pentru că, în timp, vor cauza relaţiei. Aşadar, nu aştepta ca problemele să se strângă.

Învaţă să asculţi

Concentrează-te asupra a ceea ce îţi spune partenerul şi nu asupra replicii pe care urmează să i-o dai. Ascultă până la sfârşit şi răspunde-i abia când îţi dă semnale că a încheiat. Cu siguranţă că nici ţie nu îţi place să fii întreruptă atunci când ai ceva de spus. Reduci riscul de ceartă de pe urma conversaţiei, dacă înţelegi într-adevăr ceea ce ţi se spune, înainte de a vorbi.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News