Despre drojdie

Până în prezent au fost cercetate peste 1.500 de specii de drojdie. Cea mai frecventă utilizare a ei, care datează de mii de ani, este în procesul de coacere și fermentare.

Există drojdia de pâine, folosită în fabricarea pâinii, drojdia de bere, folosită în procesul de fabricare a berii sau drojdia de vin, pentru fabricarea vinului.

Ceea ce puțini oameni știu este că poți folosi drojdia pentru a produce o soluție cu efecte uimitoare asupra florilor și plantelor din ghivece.

Soluția cu drojdie pentru flori și plante

Florile au nevoie de substanțe hrănitoare pentru a le ajuta să reziste mai mult, iar una din aceste soluții poate fi preparată din drojdie.

Se dizolvă 5 g de drojdie proaspătă într-o ceșcuță de apă caldă, adăugând jumătate de linguriță de zahăr. Această soluție se toarnă într-un bidon cu 5 litri de apă filtrată, apă de la robinet sau apă de ploaie.

Vezi pe libertateapentrufemei.ro un video care îți arată cum faci soluția de drojdie pentru plantele din apartament.

Mai departe, soluția de drojdie se folosește pentru a uda florile de două ori pe lună. Foarte important: apa se pune în farfurie, nu în pământul din ghivece.

Drojdia, în timp ce fermentează cu zahărul, secretă substanțe folositoare plantelor precum tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B.  În plus, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, ceea ce este benefic pentru rădăcinile plantelor.

 
 

Urmărește-ne pe Google News