– Peştele gras din zonele oceanice cu ape reci conţine Omega 3, aşa că nu exlude din alimentaţia zilnică somonul, codul, merluciul, macroul, sardinele şi fructele de mare.
– Excelente sunt şi grăsimile din uleiul de măsline şi din  arahide, nuci şi seminţe de pin.
– consumă şi alimente de origine vegetală (legume verzi, avocado, nuci, seminţe de in, ulei de cânepă, ulei de rapiţă).
– Poţi lua şi suplimente alimentare care conţin Omega 3, de preferat stabilizate cu vitamina E naturală în locul antioxidanţilor de sinteză BHA, BHT (E320, E321).

Fereşte-te de grăsimile ”rele”

– Evită să mânânci slănină şi carne grasă.
– Nu consuma margarină, maioneză, alimente procesate, biscuiţi, snacks-uri, chipsuri, produse de patiserie, cofetărie, fast-food care conţin uleiurile vegetale hidrogenate şi parţial hidrogenate.
– Nu este foarte indicată nici o alimentaţie în care incluzi uleiuri vegetale bogate în acizi graşi Omega 6 cum ar fi porumb, şofrănel sau floarea-soarelui.
– Exclude din meniul zilnic şi grăsimile saturate din produsele lactate. Înlocuieşte lapte integral, brânza grasă, caşcavalul, iaurtul şi untul.
Atenţie! Nu exclude grăsimile bune, chiar dacă eşti la dietă!
Nu se recomandă să renunţi la grăsimile sănătoase atunci când urmezi o cură de slăbire. Consumate în cantităţi moderate şi într-o proporţie mai ridicată decât cele rele, grăsimile bune nu vor îngrăşa.
„O dietă lipsită în întregime de grăsimi este periculoasă. Pentru omul sănătos se recomandă ca grăsimile să reprezinte sub 25-30% din aportul caloric total în fiecare zi”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News