Cuprins:
Spanac și ouă. Cinci rețete ușoare, gustoase și hrănitoare
Cuprins:
Spanac și ouă reprezintă o combinație de legume și proteine, perfectă pentru început de primăvară, când organismul are nevoie de mai multă energie. Poți folosi spanac congelat sau proaspăt. Iată trei rețete cu spanac și ouă.
Putem combina spanac și ouă atât pentru rețetele de mic dejun, dar și pentru gustări și prânz. Ambele ingrediente aduc un plus nutrițional important pentru organism.
Tortilla cu spanac și ouă / VIDEO
Tortilla cu spanac și ouă este o rețetă pe cât de simplă și rapidă, pe atât de gustoasă, perfectă pentru orice masă din zi.
Ingrediente:
- 400 g cartofi,
- 80 g spanac,
- o lingură ulei,
- 2 albuşuri,
- 4 ouă,
- 1 căţel de usturoi,
- sare, piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, apoi se scurg de apă, se taie cubuleţe şi se rumenesc câteva minute în ulei încins. Se adaugă spanacul şi se amestecă 2 minute. Se încinge cuptorul. Se bat ouale întregi cu albuşurile şi cu usturoiul tocat şi se adaugă sare şi piper după gust. Se toarnă omleta în tigaie şi se lasă pe foc 5 minute. Apoi se transferă tigaia în cuptor şi se mai lasă 4 minute, până prinde o crustă maronie.
Spanac cu ouă ochiuri și lapte
Piureul de spanac cu ouă ochiuri și lapte este o rețetă delicioasă, potrivită atât pentru copii, cât și pentru cei mari.
Ingrediente:
- 1 kg spanac,
- 5-6 linguri ulei,
- 5-6 căţei de usturoi,
- 3-4 linguri făină,
- 0,800 l lapte,
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul de cozi, se spală în două-trei ape şi se pune în apa care dă în fiert şi în care s-a pus sare. După ce dă câteva clocote se scoate spanacul în strecurătoare şi se toacă. Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte usturoiul tocat mărunt. Se pune făina şi se amestecă totul bine. Se stinge apoi cu lapte rece (circa 600 ml), turnat treptat. Se lasă sosul alb să fiarbă un minut, apoi se adaugă spanacul. Se amestecă din nou şi se subţiază, până la consistenţa dorită, cu laptele rămas, turnat puţin câte puţin. Se sărează şi se mai lasă puţin pe foc. Se serveşte cald, cu ouă ochiuri.
Clătite cu spanac și ouă bătute
Clătite sărate cu spanac și ouă bătute pot fi un aperitiv delicios, dar și un mic dejun foarte gustos, plin de nutrienți.
Ingrediente:
Clătite– 250 g făină, 500 ml lapte, o lingură de ulei, un praf sare, 2 ouă; ulei pentru uns tigaia;
Umplutură: spanac congelat, o ceapă, ulei
Mod de preparare:
Piureul de spanac – se încinge uleiul în tigaie, se taie ceapa mărunt şi se căleşte. Apoi se aduagă spanacul şi se căleşte pănă se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit.
Clătite– se pune făina într-un bol, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, puţin câte puţin, până ce va căpăta consistenţa unei smântâni. Se unge tigaia cu puţin ulei, se încinge bine şi se toarnă cu un polonic aluatul. Se întorc şi pe partea cealaltă şi apoi se aşază pe o farfurie. Se umplu cu piureul de spanac.
Ouă cu spanac și brânză, la cuptor
Rețeta de omletă cu spanac și brânză la cuptor este de asemenea simplu de preparat, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente:
- 4 ouă,
- 150 g spanac,
- apă,
- 100 ml lapte,
- 100 g brânză (telemea, cașcaval),
- o lingură ulei de măsline,
- sare, piper;
- pentru uns vasul: puțin unt și o lingură de pesmet.
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când fierbe se adaugă spanacul congelat, se lasă în vas 5-8 minute, apoi se scurge și se toacă mărunt. Se bat ouăle cu un tel. Se rade brânza și se pune peste ouă. Apoi se adaugă spanacul, laptele, uleiul și se potrivește de gust cu sare și piper. Se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt și pesmet înainte. Se dă omleta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30-35 de minute până se rumenește frumos și compoziția este bine legată.
Budincă de spanac și ouă
Budinca de spanac cu ouă reprezintă o modalitate simplă de a prepara o masă gustoasă și foarte hrănitoare pentru întreaga familie.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 6 ouă
- 100 g telemea de vacă
- 2-3 linguri smântână
- 200 g pesmet
- sare, piper
- o legatura mărar verde
- 50 g unt
- 50 g cașcaval ras
Mod de preparare:
Se spală bine spanacul și se opăreşte în apă clocotită. Se scoate și se lasă să se scurgă. Se toacă mărunt și se adaugă ouăle pe rând. Mărarul se toacă mărunt și se rade brânza. Se adaugă în compoziție împreună cu brânza de vaci și cu pesmetul. Se condimentează cu sare și piper, după gust, și se toarnă în tava tapetată cu unt. Se bagă în cuptor și, la final, se adaugă caşcavalul ras.
Poftă bună!
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!