Grupul de experţi care a realizat un studiu implicând peste un milion de cetățeni europeni a observat existenţa unei corelaţii între dietele bogate în carne procesată şi afecţiunile cardiovasculare, cancer şi morţile premature, procentul deceselor timpurii crescând proporţional cu cantitatea de carne procesată consumată.
Ei au mai constatat că probabilitatea ca persoanele ce mănâncă zilnic mai mult de 160 de grame de carne procesată să moară într-un interval mediu de 13 ani este cu 44% mai mare decât în cazul celor care consumă cel mult 20 de grame de asemenea produse pe zi.
Potrivit autorilor studiului, sarea şi substanţele chimice folosite pentru conservarea acestor produse sunt foarte dăunătoare pentru sănătate. În plus, persoanele care consumă zilnic carne procesată sunt de multe ori şi fumătoare, obeze ori au alte comportamente nocive pentru sănătate.
 
 

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.