Risc major: intoxicaţia cu apă

Se pare că toate exagerările legate de un consum mare de apă aveau la bază interesele producătorilor de ape îmbuteliate. În final, specialiştii au ajuns la concluzia că trebuie să bei apă doar când îţi este cu adevărat sete.
Chiar dacă sună ciudat, intoxicaţia cu apă declanşează un fenomen asemănător înecului. De ce? Pentru că se produce un dezechilibru electrolitic (scade nivelul de sodiu din organism), care poate provoca puls neregulat, probleme pulmonare, sufocări.
Pe de altă parte, umflarea creierului poate duce la convulsii sau la stări de comă. În aceste situaţii se recomandă limitarea consumului de apă şi administrarea de soluţii saline.

Directiva Uniunii Europene

Regulamentul UE nr. 1170/2011, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 299/1, SE, statutează că “apa nu poate preveni deshidratarea”.
Această decizie, bazată pe un studiu făcut în Italia, a primit avizul preşedintelui UE. Ca urmare, UE a interzis firmelor care îmbuteliază apă să folosească mesajul publicitar conform căruia apa asigură o hidratare corespunzătoare.

Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
 

Urmărește-ne pe Google News