”La nici 24 de ore de când am aflat, cu mare bucurie, că Guvernul României ne-a dat o parte din terenul necesar construirii Spitalului Metropolitan, mă văd nevoită să fac o serie de precizări destinate celor care au preluat, cu rea-voință, o informație ‘tehnica’, și anume termenul de 20 de ani pentru care a fost transferat acest teren la Primăria Capitalei. Este vorba, de fapt, despre Ministerul Finanțelor Publice, care gestionează întreg patrimoniul statului, și care, din motive birocratice, trebuia să emită un termen al acestui transfer și a trecut termenul de 20 de ani ca o măsură asiguratorie. Acest termen nu reprezintă, sub nicio formă, faptul că durată de construire a spitalului Metropolitan va fi de 20 de ani.
Aceste ironii și interpretări tendențioase, ‘dupa ureche’, descurajează cetățenii și denigrează activitatea Primăriei Generale, care face toate demersurile legale astfel încât acest proiect să fie finalizat cât mai rapid. Municipalitatea a demarat deja, potrivit legii, realizarea studiului de prefezabilitate, fiind o investiție de peste 50 de milioane de euro, urmează elaborarea studiului de fezabilitate, iar apoi decizia pe care o vom lua în cadrul CGMB (Consiliul General Al Municipiului Bucureşti – n.r.), dacă va fi vorba despre o investiție a Municipiului București sau se va adopta o procedurăa de succes, preluată în întreaga Europă, de concesiune, adică atragerea unui investitor privat care va construi de la zero această unitate medicală.
Subliniez, încă o dată, că Spitalul Metropolitan se va construi într-un interval de timp decent, rezonabil, adică în trei ani, de la ordinul de începere a lucrărilor, atât cât durează edificarea unui spital de 1.000-1.200 de paturi, și nu în 20 de ani, cât a stipulat Ministerul Finanțelor Publice, ca o măsură birocratică asiguratorie pentru perioada de transfer a terenului de la Guvernul României la Primăria Municipiului Bucuresti (PMB)”, a adăugat Gabriela Firea.