Pensarea

* Alege forma dorită.
* Pensează, apoi tunde firele sprâncenelor şi vei obţine o privire curată şi luminoasă.
* În cazul firelor lungi şi dezordonate, le poţi scurta cu o forfecuţă.
* În urma pensării, nu vor creşte mai groase. Dimpotrivă, pensarea regulată poate face ca unele fire să nu mai crească deloc.
* Poţi marca zonele pe care vrei să le corectezi, folosind un creion alb sau un corector.
* Este mai uşor să smulgi firele în direcţia lor de creştere, iar după duş procedeul este mai puţin dureros decât în restul timpului.

Conturarea

* Poţi contura cu un creion de sprâncene în nuanţa acestora sau cu fard pudră.
* Foloseşte o pensulă mai dură, plată, cu vârful oblic şi ia o cantitate mică de culoare, după care scutură produsul în exces.
* Pentru a aplica fardul pudră începe de la colţul interior al sprâncenei pe toată lungimea acesteia, pentru a o umple, şi urmăreşte forma naturală, cu linii uşoare, subţiri.
* Aplică apoi fard pe marginea superioară pentru a accentua arcul şi a „ridica” ochiul.
* Asigură-te că sprânceana este suficient de lungă.
* Pentru a umple spaţiile goale sau pentru a lungi sprâncenele pensate excesiv, foloseşte fie un creion într-o nuanţă potrivită cu cea naturală (şi umple cu dungi uşoare, subţiri, care imită firele de păr), fie un fard pudră, dar alege unul foarte apropiat de culoarea părului şi a sprâncenelor.
* La final, aplică un strat de gel incolor pentru a fixa firele rebele.
Decolorare
* Dacă vrei să îţi decolorezi sprâncenele, dar îţi doreşti mai întâi să ştii cum vor arăta, foloseşte un rimel de aceeaşi nuanţă cu cea pe care vrei să o obţii.
Dacă eşti mulţumită de rezultat, atunci poţi apela la un decolorant special pentru părul facial.
* Sprâncenele decolorate îţi „încălzesc” fizionomia, comparativ cu cele în nuanţă mai închisă, care îţi pot da un aspect mai dur.

Urmărește-ne pe Google News