Cuprins:
De ce să mergi în Bulgaria
De îndată ce vine vara, plajele sunt la mare căutare. Bulgaria în luna iulie este despre plaje, nisip și soare.
Cel mai bun moment pentru a vizita Bulgaria este în lunile de vară, iar iulie este luna în care încep verile în Bulgaria.
Vremea în Bulgaria în iulie este ideală pentru a face plajă, a te plimba sau a servi un cocktail la piscina hotelului unde ești cazat.
Staţiuni și plaje mai puţin cunoscute din sudul Bulgariei
Sozopol
Nu este doar pentru pasionații de istorie, ci și pentru iubitorii de plajă. Un vechi oraș balnear din Bulgaria, Sozopol este renumit printre călători pentru străzile sale pietruite, casele vechi din lemn și cele 2 plaje maiestuoase.
Explorează principalele atracții turistice, cum ar fi Muzeul Arheologic, Biserica Sveti Georgi și Biserica Sveta Bogoroditsa. Dacă vrei să te distrezi pe plajă după ce ai explorat aceste locuri, trebuie să te îndrepti spre Plaja Kavatsi sau Plaja Smokinya.
Plovdiv
Plovdiv, al doilea cel mai mare oraș din Bulgaria, este și unul dintre cele mai faimoase, deoarece acest oraș are o viață de noapte plină de viață agitată și o fântână cântătoare celebră.
Fie că ești un iubitor de petreceri sau pur și simplu o persoană căreia îi place să facă poze cu lucruri unice, Plovdiv ar trebui să se afle cu siguranță pe lista ta de dorințe.
Pentru cei care doresc să exploreze scenele de noapte din Plovdiv ar trebui să viziteze cluburile de noapte și barurile populare răspândite în tot orașul.
Cernomoreţ
Orașul Cernomoreț este situat la 25 km sud de orașul Burgas, pe capul nordic al golfului Sozopol, chiar vizavi de orașul vechi și de insula Sfântul Ioan.
Sunt 4 benzi de plajă și vizavi de acesta sunt templul ortodox „Sfântul Nicolae” și „Grădina Edenului”.
Cernomoret este o localitate din regiunea Burgas si una dintre cele mai cunoscute statiuni estivale din regiune.
Poți merge pe una dintre plajele din Cernomoret, si una dintre cele mai cunoscute este Vromos. De altfel pe plajele din Cernomoret nu vei gasi restaurante sau localuri, ci dune de nisip și o apă curată și cristalină.
Orașul vechi mare, destul de separat de cel nou, cu străzi pietruite de copaci și străduțe mici, leagă multe drumuri și biserici mici.
Arhitectură neobișnuită, cu baze din piatră brută și etaje din lemn, te va fermeca.
Plaja Kavatsite
Este o plajă lungă și frumoasă, cu multe restaurante vibrante, care sunt frumos decorate. Există multe restaurante moderne pe plajă, unde poți sta să mănânci, să bei, să povestești cu prietenii sau să citești o carte relaxantă. Plaja este de o frumusețe aparte, iar apa cristalină merită cu siguranță o călătorie aici.
Simenoreț
Sinemoreț este o stațiune balneară mică, dar superbă, situată în partea de sud-est a Bulgariei. Se află la gura de vărsare a râului Veleka, la doar aproximativ 15 km de granița cu Turcia.
Râul formează o plajă uimitoare, de tip lagună, înainte de a se vărsa în Marea Neagră. Este un loc unic în care poți înota în mare și într-un râu la doar câțiva metri distanță, înconjurat de natură pură.
În ciuda creșterii recente, numărul de turiști este încă foarte mic în comparație cu alte stațiuni mai mari.
Plaje în Sinemoreț
Coastele din această parte a țării sunt în mare parte stâncoase și sunt situate cu mult deasupra nivelului mării, la fel ca Sinemoreț însuși. Dar plajele sunt nisipoase și ușor accesibile. Stațiunea are două plaje cu salvamari, cu apă cristalină, situate pe cele două părți opuse ale Sinemoreț.
Fâșia de nisip lungă de 700 de metri dintre râu și mare se numește Veleka Beach, ceea ce nu este surprinzător. Este situată la nord de centrul satului și are două baruri de plajă.
Cealaltă plajă, situată în partea de sud a Sinemoreț, se numește Butamya Beach. Are 4 baruri/restaurante și unele părți puțin adânci care o fac mai potrivită pentru copiii mici.
Această plajă este mai scurtă (aproximativ 400 m), dar mai lată decât plaja Veleka și este puțin mai departe de centru.
Țarevo
Orașul Țarevo are o populație de 6184 de locuitori. Se află la 72 km sud de Bourgas și la 462 km sud-est de Sofia. Este situat la poalele muntelui Strandzha, unde acesta coboară spre mare.
Este un mare port internațional pentru nave medii de pasageri și de marfă. Populația își câștigă existența din pescuit, viticultură, comerț și turism.
Cele mai renumite unități de catering din oraș sunt Restaurantul Yalta și Snack Barul Passat. Există o mulțime de mici restaurante private, tarabe, o piață și magazine alimentare. Peștele care poate fi cumpărat în port direct de la pescarii locali. Prețurile sunt mici.
Există două sate la sud-vest, pe drumul spre Malko Turnovo. Acestea sunt renumite pentru dansurile nestinarski (dansul desculț pe cărbuni incandescenți), care sunt o atracție turistică în zilele noastre. Ritualul propriu-zis are loc pe 21 mai, când se prezintă bătrânele dansatoare de foc.
Satele Kodolovo și Bulgari se află la 22 și, respectiv, 17 km de Tsarevo. O altă atracție este satul Gradishte, unde au fost descoperite tumuli traci.
Plaje în Țarevo
În Țarevo sunt plaje stâncoase în fața parcului Grădina Mării, de unde poți admira peisaje senzaționale. Plaja centrală din Țarevo nu este mare și este destul de aglomerată, însă este cea mai accesibilă din stațiune.
Plaja Nestinarka este cea mai mare din Țarevo. Are 600 de metri lungime, nisip fin, restaurante și acces la sporturi acvatice, dar și un camping.
Plaja Arapya este înconjurată de păduri și are o intrare în apă lină. Se situează în dreptul campingului cu același nume, la aproximativ 2,5 kilometri nord de Țarevo.
Mai sunt plajele Popski și Oasis, însă poți vizita și Parcul Natural Strandzha.
Plaja Silistar
Silistar este o arie protejată, un loc sălbatic situat în partea sudică a coastei Mării Negre, care găzduiește unul dintre cele mai bine conservate ecosisteme forestiere vechi.
Situată în apropierea satului Rezovo, se află la 90 km sud de Burgas, la 15 km sud de Ahtopol și la 12 km de Sinemoreț.
Țărmul este conturat cu stânci interesante, plaje și vegetație specifică.
Silistar face parte din cea mai mare zonă protejată din Bulgaria – Parcul Natural Strandzha, care în această parte a regiunii se unește cu Marea Neagră. Pădurile verzi se întind până la coastă și la nisipurile sale aurii. Există o diversitate uimitoare de viață vegetală, emblema regiunii sunt pădurile de stejar în care cresc mai multe specii de stejar.
Rezervația Silistar are o faună bogată și diversă. Aici poți vedea căprioare, mistreți, șacali, rațe, gâște etc. Prezența a zeci de specii de păsări este determinată de ruta de migrație Via Pontica, care trece prin această zonă.
Sursa foto: 123rf.com
Vezi şi locuri de vizitat în Bulgaria, aproape de România!