Un aspect mai puțin cunoscut, dar extrem de util de știut, este că o poliță de asigurare a locuinței îți oferă multiple alte opțiuni în ceea ce privește situațiile/bunurile pe care le poți include în asigurare. Există chiar și opțiunea de a-ți asigura cheile de la casă.
Tipuri de asigurări în România
Polița împotriva dezastrelor naturale (PAD) este primul pas în asigurarea locuinței în țara noastră. Este obligatorie și acoperă riscurile asociate dezastrelor naturale, cum ar fi cutremurele, inundațiile și alunecările de teren. Prețul acesteia variază în funcție de tipul locuinței: 130 lei/an pentru locuințele de tip A (construcții cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn) și 50 lei/an pentru cele de tip B (construcții cu pereții exteriori din cărămidă nearsă sau orice alte materiale netratate termic și/sau chimic). Polița PAD este esențială pentru a evita amenzile și pentru a beneficia de suport financiar în caz de dezastru natural.
Pe lângă asigurarea obligatorie, este recomandat să optezi și pentru o asigurare facultativă care să acopere riscuri suplimentare. Care sunt acestea? O asigurare facultativă, cum este Asigurarea esențială a locuinței sau Asigurarea locuinței cu extra acoperiri de la Groupama, includ riscuri precum incendiu, trăsnet, explozie, inundații provocate de conducte de apă, furtună, grindină, avalanșe, vandalism și furt, avarii ale centralelor termice, ale instalațiilor de încălzire și climatizare, dar și asistență tehnică de urgență, pentru cazurile în care ai nevoie de intervenția unui specialist (instalator, electrician, geamgiu, lăcătuș sau tâmplar). În plus, o asigurare facultativă poate fi încheiată și pentru bunuri casabile, echipamente electronice, grădină, carduri, documente sau chei. Da, există și opțiuni care acoperă pierderea sau furtul cheilor de la casă!
Cum să alegi cea mai bună asigurare
Dacă te întrebi la ce trebuie să fii atent pentru a face cea mai bună alegere pentru tine, iată câteva idei:
Evaluează riscurile – Analizează riscurile specifice zonei în care locuiești. Dacă locuiești într-un bloc de apartamente, acoperirea inundațiilor de la vecini în polița ta este esențială.
Compară ofertele: Este important să soliciți și să compari ofertele de la mai multe companii de asigurări. Verifică atât prețurile, cât și acoperirile oferite pentru a alege cea mai potrivită opțiune pentru nevoile tale.
Opțiuni suplimentare: Verifică posibilitatea de a adăuga opțiuni suplimentare ca cele menționate mai sus. Dacă ești interest să acoperi riscuri precum cel al furtului de tablouri sau bijuterii dragi ție, al pierderii de documente, carduri sau chei, trebuie să știi că există această opțiune.
Avantajele asigurării locuinței la Groupama
Groupama oferă atât polițe obligatorii, cât și facultative, iar acestea din urmă te vor ajuta să gestionezi mai eficient pierderile financiare semnificative cauzate de un eveniment neprevăzut și să beneficiezi de sprijinul esențial necesar pentru a o lua de la capăt.
Principalele avantaje oferite de asigurarea de locuință de la Groupama:
Soluționarea rapidă a daunelor: Groupama oferă constatarea rapidă a daunelor și despăgubiri în maxim 72 de ore pentru sumele sub 8000 lei.
Aplicația Video Assist: Facilitarea constatării daunelor prin intermediul aplicației mobile, care conectează direct clientul cu un specialist.
Servicii de asistență: Dacă alegi Asigurarea locuinței cu extra acoperiri de la Groupama, poți opta pentru servicii de asistență rapidă pentru reparații urgente, ceea ce poate fi un avantaj major în cazul unei defecțiuni neașteptate.
Alegerea unei asigurări potrivite pentru locuința ta este esențială pentru a te proteja împotriva evenimentelor neprevăzute. Combinarea unei polițe PAD cu o asigurare facultativă oferă o protecție completă, asigurând liniștea și siguranța casei tale. Asigură-te că evaluezi corect nevoile tale și consultă un specialist pentru a găsi cea mai bună soluție de asigurare.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!