Iată câteva din proprietăţile şi beneficiile acestui ulei:

  • este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate (grăsimi sănătoase).
  • conţine foarte mulţi antioxidanţi.
  • este singurul ulei care poate fi consumat crud – neprocesat, adică -, imediat după presarea măslinelor. Acest ulei este, de altfel, şi cel mai bun/mai sănătos dintre toate. Cel procesat îşi pierde din calităţi.
  • reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul şi sporeşte consumul de calorii. Aşadar, ajută la slăbit şi la menţinerea unei greutăţi optime.
  • ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind diabetul.
  • previne apariţia bolilor de inimă, prin scăderea nivelului LDL (colesterolul rău) şi creşterea nivelului HDL (colesterolul bun).
  • reduce riscul de accident vascular, în cazul vârstnicilor, şi atacul de cord, în cazul bărbaţilor.
  • previne ulcerul şi gastrita.
  • ajută bila şi pancreasul să funcţioneze în parametri optimi şi îmbunătăţeşte astfel digestia.
  • protejează ficatul.
  • ajută în lupta împotriva cancerului de sân, deoarece conţine fitochimicale ce distrug calulele canceroase.
  • previne bolile degenerative.
  • îmbunătăţeşte memoria.
  • previne depresia.
  • poate înlocui suplimentele zilnice de vitamina E.
  • previne îmbătrânirea pielii şi hidratează scalpul – iată de ce este folosit cu succes în cosmetică. Se foloseşte ca demachiant sau în măşti pentru faţă ori păr sau pentru masaje corporale.
  • este un detoxifiant eficient, în combinaţie cu zeama de lămâie.
  • nu e recomandat să-l foloseşti la gătit/ prăjit, fiindcă atunci când e încălzit la temperaturi înalte, pot apărea compuşi toxici pentru organism.  Păstrează-l pentru salate, paste şi alte preparate reci.

Este util şi în gospodărie

  • dacă te-ai murdărit de vopsea ori ţi-a rămas ceară pe mâini, după epilare, foloseşte ulei de măsline pentru a îndepărta murdăria.
  • îl poţi folosi pentru a lustrui mobila şi obiectele din oţel.
  • dă luciu pantofilor din piele.

 
 

Urmărește-ne pe Google News